Megvédené a Fidesz a földet

2010. március 04. 08:37

A Fidesz még három évig nem adna el földet külföldieknek. Font Sándor az elmúlt nyolc év eredménye az is, hogy a mezőgazdaság odáig jutott, hogy már nem nyereséges.

2010. március 04. 08:37
Legkésőbb augusztus 31-ig benyújtja az EU-nak a külföldiek földvásárlási tilalmának meghosszabbításáról szóló kérelmet a Fidesz, ha kormányra kerül, mondta Font Sándor, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a földeladásról szóló hétéves moratórium lejár, ám a Fidesz minden törvényes lehetőséget igénybe kíván venni annak érdekében, hogy a termőföld magyar kézben maradjon. Mint mondta, bízik abban, hogy az unió többi tagállama támogatni fogja az ország kérelmét, ám arra is fel kell időben készülni, hogy más, szintén jogi eszközök segítségével védjék meg a hazai gazdákat a spekulációs célú földvásárlásoktól.

Font Sándor nemzeti kérdésnek nevezte az agrárium helyzetének rendezését. Szerinte a nyolcéves szocialista kormányzás végére eljutott odáig a mezőgazdaság, hogy egyetlen ágazata sem nyereséges. Közlése szerint megfelelő irányítás mellett 10 év alatt akár 250 ezer új munkahely is létrejöhet az ágazatban. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2010. március 04. 11:59
A 3 év csak gyorssegély. Olyan feltételrendszer kell, hogy külföldi csak elvben vehesse meg. Van rá példa a fészkes nagy EU-ban, nem egy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!