Hogy állnak a kispártok?

2010. március 09. 10:12

Már csak tíz nap van a jelöltállítás végéig. Az MDF szenved, az MSZP és a Jobbik gyorsan letudta, a Fidesz taktikázik, az LMP megfeszül. Rajtuk kívül azonban indulnak mások is: Torgyán, Kapolyi és Földesi Szabó is rajthoz áll.

2010. március 09. 10:12
Az MSZP és a Jobbik szinte minden körzetben leadta már az ajánlásokat, és a Fidesznek is sokkal több kopogtatócédulája van, mint amennyire szüksége lehet. A kisebb pártok rosszul állnak, de fogadkoznak, hogy sikerülni fog. Nyilvántartásba vették és ezzel mentelmi jogot szerzett Földesi-Szabó László, a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) elnöke, aki ellen sikkasztás vádjával folyik eljárás az Egymásért Alapítvány ügyében. A MESZ-nek eddig három jelöltje van.

Önállóan indul Kapolyi László, akit már nyilvántartásba is vettek. A szociáldemokrata pártelnök Vásárosnaményban indul. Összeszedte a cédulákat Monor polgármestere, Szepessy Zsolt is, aki az általa alapított Összefogás Párt jelöltjeként indul a Borsod megyei szerencsi választókerületben. Edelényben egy független jelölt is megmérkőzik a választók kegyeiért: Horváth Aladár roma aktivista. Molnár Oszkárról egyelőre nincs hír.

Az MDF eddig 27 jelölt ajánlócéduláit tudta összegyűjteni. A párt a 32 budapesti körzetben működött együtt az SZDSZ-szel, de a szövetség egyelőre nem tűnik kifizetődőnek, ugyanis mindössze egy jelölt indulására bólintott rá az Országis Választási Bizottság. Egy jelöltig jutott a párt másik hat megyében is. Dávid Ibolya azt ígéri, az MDF mindenhol szavazható lesz, szerinte választókörzetenként 100 kopogtatócédula hiányzik már csak.

Hasonlóan áll az LMP is: Borsodban már biztosan tudnak területi listát állítani. Az utolsó tíz napban nagy hajrára készülnek a pártban. A választási iroda eddig 9 jelöltjüket vette nyilvántartásba. Seres Mária Civil Mozgalmának eddig két jelöltje szerepel a nyilvántartásban. A Somogyért Szövetség ismét Gyenesei Istvánnal fut neki a választásoknak. A Munkáspárt és a Torgyán-Kisgazda Koalíció is össze tudott szedni két jelölt indításához elegendő kopogtatócédulát. A Csongrádban és környékén kampányoló Torgyán József viszont eddig nincs a jelöltek között.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2010. március 09. 10:38
Esetleg Torgyán lesz a koalíció köztársasági elnök-jelöltje? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!