Az MSZP toronymagasan vezet költekezésben

2010. március 04. 13:40

Három kutatóintézet adatai alapján a pártok mindeddig 386 millió forintot költöttek az idei kampányra, amiből az MSZP egymaga 158 milliót használt fel.

2010. március 04. 13:40
A Transparency International, a Freedom House, valamint az Eötvös Károly Intézet közös projektje - mely a Képmutatás.hu címen is elérhető - keretében elvégezték a pártok idei kampányköltéseinek első összesítését.

Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: a vizsgált hat párt eddig összesen 398 millió forintot költött el a kampányban,míg a kampányban egy párt által felhasználható összeg 398 millió forint.

Az MSZP eddig 158 milliót, a Fidesz 102 milliót, az MDF 67 milliót, az LMP 24 milliót, a Jobbik pedig 46 milliót költött el a keretből. Megemlítik még az SZDSZ-t is amely összesen 30 ezer forintnyi költéssel a lista végén áll, de  Alexa Noémi szerint az összeg elhanyagolható, így nem kell figyelembe venni a statisztikáknál.

Az ügyvezető igazgató kifejtette: Az összesítésnél a politikai hirdetéseket piaci áron számolják, míg az MTI-ben és országos sajtóban megjelenő kampányesemények árát szakértők határozzák meg.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettes
2010. március 04. 18:16
Így, hogy nem szerepel benne a pártmédia fenntartási költsége, komolytalan kísérlet.
drkovax
2010. március 04. 16:10
A képmutatás az egészben az, hogy a projekt maga egy szdsz közeli akció (ld. Eötvös Károly Intézet de genere Soros)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!