Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vállalja a pedagógusok minősítését a KDNP

2010. február 09. 16:26

Hoffmann Rózsa szerint attól a pedagógustól, aki nem képes fejlődni, el kell búcsúzni.

2010. február 09. 16:26
„A pedagógusok munkáját szakemberek kívülről, objektívan ellenőrzik. Segítő, fejlesztő szándékkal, de ebben az is benne van, hogy az a pedagógus, aki nem képes fejlődni, aki nem képes a munkáját magas színvonalon végezni, attól a szakmának meg kell válnia.”



A KDNP szóvivője rögzítette: Hoffmann Rózsa, a párt oktatáspolitikusa nem magánvéleményét közölte, hanem pártja oktatáspolitikai elképzeléseiről beszélt. A szóvivő hangsúlyozta: Hoffmann Rózsa ezen elképzelése egybecseng több ezer gyakorló tanár, oktatási szakember, illetve szülő véleményével, és az elmúlt időszakban több oktatási konferencián is szóba került.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2010. február 09. 21:40
Kézitrackback: http://agyzaj.blog.hu/2010/02/09/nem_eszik_olyan_forron_de_azert
Kettes
2010. február 09. 19:51
Ha a Fidesz komolyan venné, hogy az alkalmatlanokat ki kell rúgni, akkor Cser-Palkovics már rég a szemétdombon kapirgálna. Erről ennyit. Az viszont megrázó, hogy a KDNP-nek fennállása óta először végre volt egy értelmes ötlete. Pedig ők a legrégebbi jogfolytonos demokratikus párt Magyarországon. Hihetetlen.
br
2010. február 09. 18:53
A pedagógusok bérezése nem tesz lehetővé alkalmassági vizsgálatot, amikor annyit nem fizetnek nekik, amennyit egy gyerekmegőrzőben dolgozó alkalmazott elkér. Nyilván sok alkalmatlan pedagógus van, de azon elbocsájtással nem lehet változtatni, csak a pedagógusok presztízsének, társadalmi megbecsülésének visszaállításával. Ma egy pedagógus házaspár egy szinten van a csirkefarhátat vásárló nyugdíjas megítélésével és "megbecsülésével". Az általános és középiskolás pedagógusok bérét meg kellene emelni úgy 2.5-3x annyira, az iskolai erőszakot le kell törni, a buktatás/osztályozás lehetőségét vissza kell állítani alsó tagozatban, a speciális szükségletű gyerekeket pedig ismét ki kell vonni a normál osztályokból. Ez a minimum ahhoz, hogy minőségbiztosítás és/vagy teljesítményalapú bérezés szóba jöhessen.
bz249
2010. február 09. 18:30
Meg szerencse, hogy Dunat lehet rekeszteni a sok tanarral, merthat az alkalmatlanokat valahonnan nyilvan potolni fogjak. Ha mar ott van a Fideszben Palinkas MTA elnok ur... neha mond ertelmeset is http://www.origo.hu/tudomany/20090616-mta-elnoke-palinkas-jozsef-mely-valsagban-a-termeszettudomanyos-oktatas.html Az utemterv: 1.) Magasabb fizetes 2.) Tobben jelentkeznek tanari palyara (szuresi lehetoseg az oktatas soran!) 3.) A szuksegesnel tobb tanari diplomaval rendelkezo egyen lesz az orszagban 4.) A munkahelyek valogathatnak a jobbnal jobb tanarok kozott 5.) Minosegellenorzes. Az alkalmatlanok kirugasa Lehet persze az 5.)-ponttal is kezdeni, csak akkor az a kellemetlen helyzet all elo, hogy nem lesz eleg tanar az iskola elinditasahoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!