Megszavazták a Sláger-Danubius-bizottságot

2010. február 23. 10:29

Létrehozta a parlament - ciklusának utolsó napján - azt a bizottságot, mely a két rádió frekvenciájára kiírt ORTT-pályázat elbírálása során felmerült állítólagos pártkötődések és háttéralkuk szerepét vizsgálná.

2010. február 23. 10:29
Kóka János és Pető Iván indítványozták a javaslatot, melyet végül 323-an támogattak, egy képviselő nemmel szavazott, ketten pedig tartózkodtak a hétfői szavazáson. A vizsgálóbizottság 10 tagú lenne, tagjai közül ötöt az MSZP, hármat a Fidesz, egyet-egyet a KDNP és az SZDSZ delegál.

A bizottság elnökére az ellenzéki, alelnökére a kormánypárti képviselőcsoportok terjesztenek elő javaslatot. A bizottság megbízatása feladatának elvégzéséig, de legfeljebb a bizottság alakuló ülésétől számított 90 napig tart. A testület működni már nem fog, mert az Országgyűlés nem választja meg tagjait.

A bizottság feladata többek között az olyan kérdések megválaszolása, hogy kötöttek-e háttéralkut a pályázat elbírálása során az MSZP és a Fidesz ORTT-delegáltjai; megállapítható-e a nyertes pályázók valódi tulajdonosi köre, levonható-e következtetés azok pártkötődésére; hogyan fordulhatott elő, hogy nem zárták ki - sőt; nyerhetett olyan versenyző, amely nem felelt meg a pályázati feltételeknek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
maldin
2010. február 23. 11:21
Igen, valószinü,hogy a saját szemetüket fogják eltakarítani.wehehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!