Herényi magyarázkodik

2010. február 26. 20:12

Herényi Károly szerint félremagyarázták a gondolatait, mert ő arról beszélt, hogy sokan önként vállalták a mártíromságot, szembeszállva a diktatúrával. A Fidesz szerint Herényi cinikus és kiírta magát a demokraták köréből.

2010. február 26. 20:12
"Egy gyűlölettel átszőtt kampányidőszakban számítanom kellett volna arra, hogy szándékosan félremagyarázzák a gondolataimat. A Klubrádió tegnapi adásában egyértelművé tettem, hogy a kommunizmus áldozatai közül sokan önként vállalták a mártíromságot szembeszállva egy elnyomó, embertelen diktatúrával, ám sok tízmillió eltiportnak ez nem adatott meg. Demokrataként fontosnak tartom, hogy ne feledjük a diktatúrák bűneit, és emlékezzünk az áldozatokra" - védekezett Herényi. 

A Fidesz részéről Répássy Róbert közleményben reagált Herényi szavaira: "Cinikus, mert a kommunizmus áldozatainak emléknapjára időzített. Ostoba, mert alapvető tényekkel sincs tisztában. Aljas és alkotmányellenes, mert különbséget tesz ember és ember, áldozat és áldozat között. Herényi Károly ezzel a nyilatkozatával végleg kiírta magát a demokratikus közéleti szereplők és a normális emberek közül"

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Őrnagy Őrnagy
2010. február 28. 11:32
Tóta W: Herényi eléggé elkúrta a mondókáját, de van abban igazság: "az egyik egy népirtás, a másik pedig egy olyan politikai diktatúra negatív következménye és eredménye, ami a történelem folyamán sajnos előfordul" ti. ha kommunista vagy, akkor van rá esély, h nem akarsz embereket ölni - az más kérdés, hogy a gyakorlatban máshogy nem megy (ebben áll TGM és a többi neokomcsi sunyisága, mert ők ezt tudják); a szándék lehet jó. ellenben ha náci vagy, abban a faji elnyomás benne van eo ipso. nem véletlen, hogy míg a szélsőbalosok max foglaltházakban iszigatják a kannásbort, addig a nácik szétverik a várost.
hajduj
2010. február 27. 19:13
Károly úr mint tudjuk, nem történész, de mint határozottan tudom, hogy az MDF derékhada, már az induláskor is a kopott párttitkárok (MSZMP) egyletéből lépett elő, így nem csodálkozom, hogy fogalma sincs, hogy miről beszél. Fogalma sincs a listázásról, ami nem tettekről, hanem származásról szólt. Nem emlékszik arra, hogy a valaha volt (ha egyáltalán volt) iskolaévei alatt, már a középiskolában a szerzett jogok származás alapúak voltak. A kitelepítések, gyakorlatilag származásalapú, kollektív bűnösségre épültek. Na akkor mi a különbség. Miként vállalta egy gyerek önként a "mártíromságot", amikor a bolsevik rendszer a származása miatt bezárta előtte a jövő kapuit. Ezek legalább, annyira aljas lélekpazarlások, mint amikor a legnagyszerűbb költőt, Radnótit származása miatt megölik. Szégyen, szégyen, szégyen. Bűnös ez a seggfej Herényi, aki valóban csak egy herényi, aki politikusként még csak nem is leplezi, hogy a hazug hamisság prókátora. Van képe kiállni és ......... Fújjjjj.
Gab
2010. február 27. 17:34
Hová jutottunk?! Az MDF mossa a 40 év diktatúra bűneit. Akkor ugye többet nem halljuk tőlük, hogy "a Fidesz nem demokratikus párt"?
Steppenwolf
2010. február 26. 22:55
Miért van az, hogy ezeknek az összes mondatát mindig mindenki félreértelmezi? Ha már hülyeséget mondott ez a szerencsétlen csótányirtó kisiparos, legalább vállalná és annyit mondana, hogy bocs srácok, ezt benéztem, csak meg akartam felelni a Klubrádió 60+-os munkásőr célközönségének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!