Demszky már nem képes vezetni a fővárost

2010. február 11. 09:43

Atkári János kipakol Demszky Gábor és Mesterházy Ernő kapcsolatáról.

2010. február 11. 09:43
Atkári János, volt gazdasági főpolgármester-helyettes a Népszabadságnak adott interjúban elmondta: a 2002-es választások előtt Demszky arról tájékoztatta őt, hogy közelebbi kapcsolatba került egy üzletemberrel, aki az üzleti szférában tett szert magánvagyonára, és immáron a hobbijának akar hódolni – háttéremberként politikát csinálni. Mesterházy személyesen, magánemberként nyújtott segítséget Demszky Gábor 2002-es kampányához.

Atkári szerint Mesterházy az első pillanattól kezdve nem volt hajlandó tudomásul venni a fővárost irányító szervezet kereteit. Atkári János számára a nagykörúti villamostender során történt befolyásolási kísérletek jelentették azt a pontot, amikor 2003 májusában közölte a főpolgármesterrel, semmilyen kapcsolatot nem hajlandó tartani Mesterházyval, és minden munkatársának megtiltotta, hogy érintkezzen vele.

Mesterházy térnyerésével Atkári szerint megnyílt az a kapu, amelyen keresztül az informális befolyások hálója azzal nyomakodik be a demokratikus kontrollnak alávetett formális közhatalmi intézményekbe, hogy átvegye felettük az érdemi irányítást. Atkári János úgy véli: Demszky Gábor politikai bátorságának a maradékát is elveszítette 2000 és 2006 között. Már akkor látszott, hogy a fővárosi MSZP–SZDSZ-koalíció rövid távon biztosítani tudja ugyan, hogy a szabad demokraták a fővárosban hatalmon maradjanak, de a továbbiakban nincs jövője, paralizálja és erodálja önmagát, sőt, az egész fővárosi közéletet megbénítja.”

Atkári János szerint Demszky Gábor nem tud sem stratégiát gyártani, sem szervezetet építeni, sem a folyamatokat szabályozni, A főpolgármesternek bőven lett volna jogi és politikai eszköze, hogy időben beavatkozzon, de erre már nem képes.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StavrosMenace
2010. február 11. 10:17
Mert eddig képes volt?
SztAhanov
2010. február 11. 10:14
"Atkári János kipakol Demszky Gábor és Mesterházy Ernő kapcsolatáról." :) Jó ez a bulváros alcím. Kicsit többet sejtet, mint amit a végén kapunk. Bár odabenn a hűvösön majd még sokinden megeshet...
denever
2010. február 11. 09:59
ezt hívják vádalkunak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!