Nyakó: a Fidesz veszélyezteti a gazdaságot

2010. január 17. 13:12

Az MSZP szerint a Fidesz populizmusa veszélyezteti a gazdaság rendbetételét.

2010. január 17. 13:12
Nyakó István, az MSZP szóvivője az Ecostat jelentése kapcsán közölte: a Merrill Lynch, a JP Morgan és a Nomura napokban nyilvánosságra hozott jelentése egy ponton megegyezik: „Magyarország a válságkezelés és a költségvetési kiigazítás világbajnoka”.
 
2011-től beindulhat a gazdasági növekedés, amennyiben az MSZP-kormány gazdaságpolitikája folytatódik, a következő ciklusban pedig úgy juthat kétezer milliárd forinttal több a közös célokra, hogy sem a hiány, sem az adósság nem növekszik - vélekedik Nyakó.
 
A magyar gazdaság rendbetételét illetően ma egyetlen valódi veszély van: a Fidesz populizmusa - mondta Nyakó István.
 
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közölte, hogy pártja szerint „a kormány felügyelte” Ecostat jelentése azt bizonyítja, hogy a kormány félrekezelte a válságot. Úgy vélte, beismerő vallomásnak tekinthető „az MSZP-kormány által felügyelt” Ecostat jelentése, miszerint szociális és bizalmi válság lesz Magyarországon a következő években.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luccy
2010. január 17. 15:16
sipíkolnak a szocik a svéd nyugdíjmodell miatt, ezzel párhuzamos populizmussal vádolják a fideszt... a kettő az én fejemben nem fér össze
nyg
2010. január 17. 14:13
Eb ura Nyakó!
RepiP
2010. január 17. 13:55
Ez a Nyakó azt se tudja, mit beszél.
freehckr
2010. január 17. 13:49
"a következő ciklusban pedig úgy juthat kétezer milliárd forinttal több a közös célokra, hogy sem a hiány, sem az adósság nem növekszik" A 2 ezer milliárd úgy jött ki, hogy benne van az a 2.2 ezer milliárd is, amit elviekben az IMF-nek kell visszafizetni 2012-ig? Tehát akkor Nyakó elvtárs már eleve nagyjából 4.2 ezer milliárd pluszra számít? Figyelembe véve hogy az államadósságunk után még évi nagyjából az ezer milliárdos kamatterhet is állni kell? Aha... értem... kár, hogy a jelenlegi költségvetésben, illetve a várható rövidtávú gazdasági teljesítményünkben nincs erre utaló jel. De azért örülök, hogy Nyakó elvtárs ma reggel is felkelt, és tartott egy sajttájt. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!