Napi betevő BKV

2010. január 05. 09:25

A tegnapinál súlyosabb kimaradások és késések nehezítik a közlekedést.

2010. január 05. 09:25

Reggel 6 óráig 250 BKV busz késve vagy egyáltalán nem indult el, emiatt a belvárosban, illetve a a főváros déli részén kell számítani járatkimaradásokra - közölte Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője. Tájékoztatása szerint a helyzet "kicsit rosszabb", mint hétfőn volt. A Belvárosban, Csepelen, Dél-Budán a buszok fele hiányzik, ezért a követési idők megduplázódtak - mondta. Jelezte: levélben javasolták a BKV-nak, hogy a gyorsjáratok álljanak meg minden megállóban.

A BKV és a szakszervezetek december 22-én jelentették be, hogy nem tudtak megállapodni az év végén lejáró kollektív szerződés szövegéről, ezért 2010. január 1-jétől a BKV a munka törvénykönyve szerint működik. Emiatt a szakszervezeti vezetők szerint olyan változás áll be a BKV-nál, amit már az utasok is érezni fognak: borulhat a teljes menetrend is.

A közlekedési vállalat hétfőn azt közölte: azonnali vizsgálatot indít a reggeli meghibásodások miatt. A közlemény szerint a Kelenföldi buszgarázsban folytatott vizsgálat során bebizonyosodott, hogy például míg korábban a reggeli meghibásodások száma napi 8-10 volt, hétfőn 172 hibát észleltek.

Kedd reggeli káosz a BKV-nál (Nol)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iMan
2010. január 05. 15:15
A Bénított Közlekedés Vállalatának újabb attrakciójáról olvashattunk. De jó,hogy engem ez nem érint... Persze ha a végkielégítések helyett buszokat vettek volna,nem lenne problémájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!