Lehetőség és felelősség

2010. január 12. 14:13

Sólyom László várakozással tekint a spanyol–belga–magyar uniós elnökség elé.

2010. január 12. 14:13
Sólyom László szerint az államoknak kulturális nemzetek uniójává kell válniuk, ha Európa meg akarja találni időszerű feladatait. Az államfő nagy várakozással tekint a hármas, spanyol–belga–magyar uniós elnökség elé, melyet egyaránt tart lehetőségnek és felelősségnek, ami módot ad arra, hogy formáljuk a lisszaboni szerződésben foglalt új szervezet működését – fejtette ki Sólyom a Magyarországra akkreditált nagykövetek fogadásán a Sándor-palotában.
 
A köztársasági elnök az eljövendő feladatok közül kiemelte a a bővítést, a szomszédságpolitikát, a kisebbségi jogok védelmét, valamint az illegális migráció visszaszorítását és az Európai Unió kevésbé fejlett régióinak felzárkóztatását. Sólyom elmondta, hogy még ebben a hónapban nyilvánosságra hozzák az általa felkért Bölcsek Tanácsának javaslatait a korrupció visszaszorítása és az oktatásügy kérdéseiben.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!