Felelősségre vonhatják a BKV-vezetést

2010. január 27. 07:52

Végkielégítéseket és tanácsadói szerződéseket vizsgál a Főügyészség a vállalatnál.

2010. január 27. 07:52
Mivel a BKV csak többszöri felszólításra adott át az ügyészségnek általuk kért iratokat, a rendőrség együttműködés hiányában intézkedett, kedden házkutatást tartottak a BKV székházában. A fővárosi főügyészség most 110 végkielégítés és 144 tanácsadói szerződés ügyében nyomoz, a kifizetések illetve a szerződések megkötésének jogosságát vizsgálják.

Ihász Sándor fővárosi főügyész elmondta, a vállalathoz köthető kiemelt fővárosi beruházások miatt is eljárásokat indítottak: vizsgálják a 4-es metró beruházást, illetve a Margit híd felújítását is. Ihász felvetette a cég vezetésében döntési és intézkedési joggal, felelősséggel rendelkező személyek, illetve a tulajdonos, az önkormányzat esetleges felelősségre vonását is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!