Sólyom László kitálal

2009. december 16. 13:14

Az államfő úgy látja: az Országgyűlés azóta, hogy bizalmat szavazott Gyurcsány Ferencnek 2006-ban, magán viseli az alkotmányellenesség bélyegét. Sólyom szerint elfogadhatatlan az USA leckéztetése is.

2009. december 16. 13:14
Jobban járt volna az ország, ha tavasszal az előrehozott választások mellett dönt a parlamenti többség - véli Sólyom László, aki szerint a voksolás elejét vehette volna a válság elmélyülésének, s így többek között a Jobbik megerősödésének is. A köztársasági elnök erről a Heti Válasznak adott, most csütörtökön megjelenő nagyinterjúban beszél.

Az államfő úgy látja: az Országgyűlés azóta, hogy bizalmat szavazott Gyurcsány Ferencnek 2006-ban, magán viseli az alkotmányellenesség bélyegét. „Hazugsággal választást nyerni - ez nem a mi alkotmányos rendszerünk" - fogalmaz az elnök.

Az amerikai kongresszusnak a rádiófrekvenciák odaítélésével kapcsolatos, Magyarországot elítélő határozatáról az államfő kifejti: „Az, hogy egy újságcikkre alapozva hoznak határozatot, és kioktatják Magyarországot sajtószabadságból és demokráciából, elfogadhatatlan. Szeretném egyértelművé tenni: semmilyen emberi jog, szabadságjog szempontjából nem állunk rosszabbul, mint az Egyesült Államok".

Danubius, Sláger: elfogadhatatlan, amit Amerika tett (Heti Válasz)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2009. december 17. 20:32
Természetesen a jelenlegi alkotmány keretei között!
Öreg
2009. december 17. 20:31
Sólyom a magyar alkotmány szerinti lehetséges maximumot nyujtotta. Akkor sem tehetett volna többet, ha valószinü, hogy az ország többségével együtt elzavarta volna Gyurcsányt és korrupt bandáját. Ezt magánemberként igen, de elnökként nem tehette meg, mert az alkotmány betartása a demokrácia és az elnök= demokrácia /Mintha egy erre méltatlan ember esetében ezt már hallottuk volna/ Azon meditálni, hogy a FIDESZ ujra választja-é felesleges, mert nem hiszem, hogy ujra vállalná.
medve
2009. december 17. 12:05
Szpal! Ebben sajnos nem vagyok biztos. De remélem győz a józan ész. Sólyom baszogatna egy Fidesz klormányt is. Ettől függetlenül őt kéne megválasuztaniuk, egyszerűen azért, mert jó az országnak. És számomra az sem mellékes, hogy Öszöd, magyar Gárda, határon túli magyarok, nagykövetek penetráns leve, szóval ezekben az ügyekben olyan nyilatkozatokat tett, amiért le a kalappal előtte.
medve
2009. december 17. 12:01
Bz249! Rögtön elmondta a véleményét öszödről. De hogy ki a miniszterelnök, arra csak 1 szavazat erejéig van hatása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!