Politikai tisztogatás Esztergomban

2009. december 18. 14:11

AZ MDF szerint a fideszes polgármester megtorló akcióba kezdett.

2009. december 18. 14:11
Meggyes Tamás fideszes esztergomi polgármester "politikai megtorló akcióba" kezdett azok ellen, akik felemelték szavukat a városvezetés "gyanús" ügyei ellen - mondta Jónás László, az MDF esztergomi elnöke. A politikus, aki tagja az esztergomi képviselőtestületnek, emlékeztetett: októberben az MDF és a Polgári Fórum szervezésében pártok és civil szervezetek élőláncot alkotva tiltakoztak a Meggyes Tamás vezette, fideszes többségű önkormányzat "antidemokratikus intézkedései" és botrányai miatt.
 
Hozzátette: vele együtt többen szót emeltek a város eladósítása, a volt jegyző eltávolítása, a Szent István Gimnázium tanárainak elbocsátása ellen, és követelték, hogy állítsák le a Búbánat-völgyi beruházást, ahol a megalapozott gyanú szerint Meggyes Tamás háza elé közpénzből építenek tavat. Jónás elmondta azt is: a polgármester és a Fidesz-frakció december 10-én megfosztotta őt szakbizottsági posztjaitól, és helyére egy hozzá nem értő, szavai szerint a "Fideszhez rendíthetetlenül hű pártkatonát" ültetett.
 
Az MDF-es politikus felhívta a figyelmet arra: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ismét bizalmat szavazott Meggyes Tamásnak, és őt kívánja jelöltként indítani Esztergomban a jövő évi választásokon. "Ez a bizalom vajon azt jelenti, hogy a Fidesz 2010 tavaszától az egész országra ki kívánja terjeszteni a banánköztársaságokra emlékeztető tisztogatásokkal, megfélemlítésekkel operáló 'esztergomi modellt'?" - fogalmazott Jónás László.
 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. december 19. 07:37
"Amíg én elárulom a nézeteimet, ...." Hát igen. Freud csendesen mosolyog a bajsza alatt.
sunázó
2009. december 19. 07:32
drtahó! Egy a baj/a többin kívül!/ veletek, meg a hozzád hasonló férgekkel. Amíg én elárulom a nézeteimet, ti homályos ködbe burkolózva sumákoltok. Csoda, ha a tetvek kikérik maguknak a veletek való összehasonlítást?
Öreg
2009. december 18. 20:58
Ugyanezek a támogató körök gyujtották fgel a házát is. Félek, hogy sorra jön a többi jelölt, akiket a FIDESZ már megnevezett képviselő jelöltnek. Tanultak a valamikori Joszif bácsitól: a cél szentesiti az eszközt!
nyg
2009. december 18. 20:07
luccy Egy jól szervezett, karaktergyilkos célzatú mdf/mszp/jobbikos rágalomhadjárat elbizonytalanít sokakat. Én nem tudok egyetlen olyan esetről sem, amiben elmarasztálták volna Meggyest. Viszont tanúvallomások szerint helyi vállalkozók pénzt fizettek országos médiumoknak (kersekedelmi televíziók, jó nevű gazdasági folyóirat) Meggyes lejáratásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!