Kepes átadta a Rózsa-Flores interjút

2009. december 04. 17:55

Két bolíviai politikus vizsgálódik Magyarországon.

2009. december 04. 17:55
Átadta  a Magyarországon vizsgálódó két bolíviai parlamenti képviselőnek a korábban Eduardo Rózsa Flores-szel készített interjú spanyol nyelvre fordított szövegét Kepes András. A nap folyamán találkoztak a két dél-amerikai honatyával, a beszélgetést kamerával rögzítették - mondta Papp Gábor, Kepes jogi képviselője, ez utóbbi lépést "egyfajta szükséges óvatosságnak" nevezve. Mint mondta, a beszélgetés során a magyar tévés kimerítően válaszolt a feltett kérdésekre, de eddig Magyarországon el nem hangzott újdonsággal nem szolgált a bolíviai képviselőknek.
   
A héten először Írországban, majd Magyarországon vizsgálódott két bolíviai ellenzéki képviselő, Bernardo Montenegro és Pablo Banegas az ügyben; az érintett három magyar itthoni hátteréről is érdeklődtek a politikusok, akik nem akarják lezártnak tekinteni az áprilisi Santa Cruz-i kommandósakció nyomozását a dél-amerikai országban.
   
Bolíviai belbiztonsági kommandósok április 16-án, egy állítólagos terroristacsoport erőszakos felszámolásakor agyonlőtték a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és Michael Dwyer ír állampolgárt a Santa Cruz-i Las Americas szállodában. A szintén szovátai, de magyar állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát Mario Tadicot letartóztatták. A kormány terrorizmussal, valamint szakadár fegyveres erő szervezésével vádolja valamennyiüket és az állítólag őket felfogadó bolíviai üzleti-politikai csoportosulást. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!