Fidesz: veszélyben a nyugdíjak

2009. december 19. 13:04

Külföldi befektetőket figyelmeztet a párt nyugdíjas tagozata.

2009. december 19. 13:04
A Fidesz mindenképpen az Alkotmánybírósághoz fordul, ha köztársasági elnök nem kér előzetes normakontrollt az új magánnyugdíj-biztosítási rendszerről szóló törvényről. Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke elmondta, a Fidesz elnöksége arra kéri az államfőt, fontolja meg előzetes normakontroll kérésének lehetőségét az Alkotmánybíróságnál. 

A politikus szerint a jogszabály segítségével a kormány külföldi befektetőknek játssza át az idős emberek megtakarításait. A törvény a nyugdíjak ellopására ad lehetőséget - vélekedett Iván László. Hozzátette: a profitérdekek miatt az emberek várhatóan kevesebb nyugdíjat kapnak majd. Iván László hangsúlyozta: felhívják minden olyan cég figyelmét, amely részt akar venni a "magánnyugdíjpénztárak privatizációjában", hogy a következő kormány meg fogja szüntetni azt a tarthatatlan helyzetet, hogy a magyar embereket kizárják a saját, nyugdíjcélú megtakarításaik feletti rendelkezésből. 

Az Országgyűlés hétfőn fogadta el az új magánnyugdíj-biztosítási rendszert; a változtatás részletesen szabályozza a magánnyugdíjpénztárak átalakítási folyamatát, amelynek végén, 2013 januárjától a pénztártagok már az új típusú magán-nyugdíjbiztosító részvénytársaságok tagjai lesznek. A jogszabály valamennyi magánnyugdíjpénztárnak lehetőséget ad egy szabadon kiválasztott intézménybe történő beolvadásra. A jelenlegi magánnyugdíjpénztári tagok egyéni számláján felhalmozott megtakarítás pedig teljes egészében átkerül a magán-nyugdíjbiztosító részvénytársaságnál vezetett egyéni számlára. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!