Avarkeszi beszélt a legtöbbet

2009. december 28. 09:23

A képviselők kevesebbet beszéltek a parlamentben 2009-ben, mint tavaly.

2009. december 28. 09:23

Avarkeszi Dezső (MSZP) 145 alkalommal szólalt fel és majdnem 11 és fél órát beszélt. A felszólalások számát tekintve 124-gyel követi őt Korózs Lajos (MSZP), a szociális tárca államtitkára, utána 121-gyel Keller László (MSZP), a Pénzügyminisztérium államtitkára jön - aki tavaly is az élmezőnyben volt - , majd 119-cel Gőgös Zoltán szocialista agrárállamtitkár következik a sorban, aki szintén az egyik legtöbbször felszólaló politikus volt 2008-ban. A tavalyi évhez képest egyébként lényegesen kevesebbszer szólaltak fel a politikusok.

Ha a felszólalások összidejét nézve a második Göndör István (MSZP) alig kevesebb mint 9 és fél órával, a harmadik pedig Keller László, 8 és háromnegyed órányi beszéddel. Bajnai Gordon miniszterelnök 2009-ben negyvenszer szólalt fel az Országgyűlésben és összesen 4 óra 8 percet beszélt: ezzel az időtartammal ő az első húsz helyezett közé kerülhetne be.

A frakcióvezetők közül Kóka János (SZDSZ) szólalt fel a legtöbbször, és ő beszélt a legtöbbet is: 66 alkalommal, összesen 7 óra 18 percet. A második majdnem kicsit több mint két órával Navracsics Tibor (Fidesz), a harmadik pedig egy és egynegyed órával Herényi Károly, a volt MDF-frakcióvezető, aki 2007-ben és 2008-ban első volt ebben a kategóriában. Mesterházy Attila (MSZP) 48 percet, Semjén Zsolt (KDNP) pedig 39 percet beszélt idén a parlamentben. A pártelnökök közül Lendvai Ildikó (MSZP) volt a legaktívabb alig több mint egy órával, őt követi Dávid Ibolya (MDF) 51 perccel, és Semjén Zsolt (KDNP). Orbán Viktor (Fidesz) 2009-ben nem szólalt fel az Országgyűlésben.

Megszakadt Pettkó András sorozata (FN)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!