Washington előtt a frekvenciabotrány?

2009. november 20. 14:10

Az amerikai képviselőház elé kerülhet az a javaslat, amelyben az Egyesült Államok elítéli a frekvenciákról szóló döntést - írja egy amerikai rádiós szakportál.

2009. november 20. 14:10
A Radio Ink Magazine nevű rádiós szakportál szerint a washingtoni képviselőház elé kerülhet a Sláger és a Danubius ügye. A portál idéz az amerikai törvényhozás számára megfogalmazott javaslatból: "A Képviselőház elítéli az ORTT minapi döntését a rádiólicenszekről; bátorítja a Magyar Köztársaságot a jog uralmának tiszteletére és a külföldi befektetőkkel szembeni fair eljárásra; és bátorítja a Magyar Köztársaságot a szabad és független sajtó melletti elkötelezettség fenntartására". A javaslattevő személyéről nem ír a szakportál.

A Radio Ink Magazine arról ír, hogy politikai pártokhoz köthető cégekhez került a két frekvencia használati joga. "Mélyen csalódottak vagyunk, és nem csak az Emmis, hanem a magyar emberek érdekei miatt is" - mondta Jeff Smulyan, az Emmis elnök-vezérigazgatója: "Ha a szabadságot és a demokráciát elveszik, minden polgár mérhetetlenül elszenvedője lesz annak. Egész Magyarország elszenvedte ezt ma" - jelentette ki a rádiók megszűnésének napján a vezérigazgató. Az Emmis Magyarországon és az Európai Uniónál is jogi útra tereli az ügyet, hiszen a Sláger 23,9 millió dollár bevételt termelt a tavaly februárt megelőző évben.

Emmis' Hungarian Station Off The Air (Radio Ink Magazine)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2009. november 22. 20:18
..ha tudnál olvasni, akkor érthetnéd, amit írtam.. .. ha meg nem értetted, vagy szándékossan terelsz,.. az a te bajod..
Steppenwolf
2009. november 22. 20:05
Nemhivo: Tehát mivel "fingani sem bírunk nélkülük", ezért csak külföldi nyerheti meg a frekvenciapályázatot. Érdekes meglátás. Azért össze ne szard magad, hogy 100-ból egyszer, most a multik érdekei sérültek. Senkit nem érdekel külföldön a korrupció, amikor a Strabaggal, az Audival, a Hankook-kal, vagy éppen a Sláger tulajdonosával mutyizik le az állam.
Nemhivo
2009. november 22. 19:13
K.rva szerencse, hogy itt milyen sokan vannak, akik frekvenciapályázatszagértők... Én ennél azért szerényebben mertem megjegyezni, hogy nem ismerem a részleteket, sőt nem is érdekelnek.. A gyengébbek kedvéért azért azt megismételném, hogy nem kéne ennyire örömködni, ha a fent említett országok nagykövetségei egybehangzóan elítélik ezt az eljárást... Csak mi vagyunk ilyen f.szok, hogy lesz.rjuk, mit gondol a külföld rólunk...közben meg f.ngani sem bírunk nélkülük, sőt folyton a több segítségért nyervogunk..
sunázó
2009. november 22. 15:07
nemhivo! Téged mindenki kedvel. Irigyellek. Szerintem nincs nagy orrod, csak nyele van a fejednek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!