Kihallgatnák Kepest Rózsa-Flores-ügyben

2009. november 19. 20:01

A bolíviai parlament határozatban kéri az újságíró kihallgatását.

2009. november 19. 20:01
A parlamenti határozatot helyi idő szerint szerdán fogadták el a kormánypárti képviselők szavazataival a La Paz-i törvényhozásban. Azt ajánlják a kormánynak, hogy a külügyminisztérium közvetítésével kérje meg Kepes András újságírót, hogy tegyen feltáró vallomást, és adja át annak az interjúnak a másolatát, amelyet még tavaly készített az idén áprilisban Bolíviában agyonlőtt Rózsa-Flores Eduardóval.

A bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores az interjúban elmondta, hogy azzal a céllal utazik a dél-amerikai országba, hogy megszervezze Santa Cruz tartomány katonai védelmét, és "békés eszközökkel, de erőt mutatva" elérje szülőföldje függetlenségét. Bolíviában azzal vádolják, hogy az országrész elszakítására készülő körök szolgálatába állt, meg akarta ölni Evo Morales elnököt, és terroristaakciókat követett el az április 16-án véres erőszakkal felszámolt csoportjával.

Kihallgatnák Kepest Bolíviában (Index,MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2009. november 19. 20:40
Ha már Kepes, akkor talán illene fölfigyelni az MTV körül zajló botrányos eseményekre: http://malacnews.freeblog.hu/archives/2009/11/19/Elefant_az_MTV-ben/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!