H1N1: üzlet az oltóanyag?

2009. november 17. 14:55

A Fidesz szerint az állam a járványból is hasznot akar húzni.

2009. november 17. 14:55
A Fidesz szerint azért drága az új típusú influenzavírus elleni oltóanyag, mert az állam ebből is üzletet csinál. Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a vakcina "rosszízű biznisz áldozata lett".
 
A fideszes képviselő közölte: a minisztérium és az Omninvest között megkötött, hétfőn nyilvánosságra hozott szerződésből kiderül, hogy az oltóanyag ára 1.050-1.090 forint plusz áfa között van, ugyanakkor a patikákban 1.930 forintba kerül.
 
Ez azért van így, - folytatta - mert az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) 450 forintért vállalja egy ampulla tárolását és szállítását. Pesti Imre rámutatott: miközben az EKI ekkora haszonra tesz szert, a háziorvosokat arra kérik, ingyen adják be az oltást. (MTI) 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2009. november 17. 16:26
Kémeim jelentették hogy az Omninvest titkos ciprusi tulajdonosa maga az MSZP pártkampánykassza. /Egy vakcina árából egy szavazat vásárolható. A kormány az ország 60 százalékát szeretné beoltatni../ Tehát azért legyünk beoltott védettek, hogy az MSZP kormány tovább tudjon minket sarcolni tavasztól vagy kockáztassuk meg, hogy mint ezidáig a történelemben, idén sem oltatjuk magunkat influenza ellen? Ez már 22-es csapdája dilemma..!
honphibu
2009. november 17. 15:04
Pesti Fazskalap Imre, s általa a Fidesz (miért jó ez neki megint?) már lejáratta magát, mikor augusztusban bejelentette, hogy Magyarországon utolsóként lesz oltóanyag, már mindenhol oltani fognak Európában, mi meg kihalunk. Aztán kiderült, hogy a legelsők voltunk, még Németországban meg Ausztriában sem volt oltóanyag, mikor nálunk már igen. De erről hallgatnak persze. Most meg jön ezzel. Nem kellene mindenre hülyegyerekként ráugrani, mikor a Mikola is ott ül a DunaTV élő adásában együtt Dr. Székely Tamás eü. miniszterrel és arra buzdítja az embereket, hogy oltassák be magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!