Pintérhez tartozna a titkosszolgálat

2009. október 07. 12:05

Pintér Sándor a belügyminiszterség esélyese, alá kerülnének a titkosszolgálatok is egy Fidesz-kormány esetén.

2009. október 07. 12:05
Egyetlen miniszter kezében egyesítené a rendőrség és a nemzetbiztonság irányítását a Fidesz a választások után, a belügyminiszter lenne felelős mindkét szervezetért. A pártban Pintér Sándort tartják ideális figurának az átszervezés lebonyolítására.

Az Index információ szerint a Fidesz vezetése Pintér Sándort szeretné megnyerni, hogy belügyminiszterként szedje ráncban az erőszakszervezeteket. Pintér Sándor neve már a nyáron felmerült, mint a második Orbán-kormány egyik szóba jöhető tagja. Akkor arról volt szó, hogy a pártelnöknek még mérlegelnie kell, hogy a milliárdossá vált egykori rendőrfőkapitány rendvédelmi ügyekben közismert jártasságát választja, vagy egy, vélhetően népszerűbb, a 2002 előtti történetekkel nem terhelt jelöltet.

Azóta az Index szerint egyértelműen Pintér lett a befutó, de a poszt elvállalását az exminiszter ahhoz a feltételhez kötötte, hogy tárcájához kerül a Nemzetbiztonsági Hivatal is. A német mintát követő tárca kialakításához azonban a parlament kétharmados támogatása kell. Ezt eddig hagyományosan megszavazta az ellenzék. A rendőrség és a polgári titkosszolgálatok viszont a rendszerváltás óta még nem voltak egy kézben.

Pintérhez tartoznának a titkosszolgálatok (Index)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettes
2009. október 07. 18:30
Pintér Sándor jó választás. Ezt mint ellendrukker, meg tudom erősíteni. :)
cutcopy
2009. október 07. 18:29
Szerintem is jó lenne ha az index állítaná össze az új Fidesz kormányt..
vizipipa
2009. október 07. 17:28
Pokorni, Pintér, Matolcsy, Varga, Mikola, Pesti, Járai, stb. Van valaki újdonság a Fidesznél vagy megállt az idő? Úgy 8 éve.
sunázó
2009. október 07. 15:58
honfika, te csak ne tégy úgy, mint aki elkezd gondolkodni. Egyrészt nem áll jól neked, mivel közel sem vagy egy Arisztotelész. Másrészt megfájdulhat a fejed az erőlködéstől, még szorulásod is lehet a migréntől. Egészségesebb ebből kimaradnod. Hogy mi lesz, mi fog történni, százezerszer változhat a kormányváltásig. Nézzünk egy opciót. Itt Pintért mószerolja majd' mindenki. Talán jogosan. Viszont Pintér idejében nem kellett kordon, nem lőtték ki senki szemét, Nem kellett galacsin, - és tojástörvény. Vajon miért tisztelt ballib köcsögök? Csak nem azért, mert rend volt az országban? Csak nem azért mert működött a kormányzat? Tudom szar ezeket elismerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!