Kivonult az ellenzék

2009. október 02. 11:02

Kivonult a szombathelyi ellenzéki többség a közgyűlésről, mivel a polgármester elhúzta az összehívást.

2009. október 02. 11:02
Kivonult a Fidesz–KDNP, a Pro Savaria Egyesület önkormányzati frakciója és az Együtt Szombathelyért Egyesület képviselője a szombathelyi közgyűlés pénteki rendkívüli üléséről, az ellen tiltakozva, hogy a szocialista polgármester csak erre a napra hívta össze az ülést és ezzel lehetetlenné tette a közgyűlés feloszlatását.

Ipkovich György polgármester eredetileg a közgyűlés szeptember 24-i soros ülését halasztotta el október 2-ra, akkor az ellenzék állítása szerint szerették volna feloszlatni a testületet. Azt követően 15 ellenzéki képviselő írásban kérte rendkívüli közgyűlés összehívását még szeptemberben, ugyanis az önkormányzati törvény egy passzusa szerint a közgyűlés október 1-je után már nem dönthet az önfeloszlatásáról. A polgármester azonban a rendkívüli közgyűlést csak közvetlenül az elhalasztott közgyűlés előtti időpontra, péntek reggel nyolc órára hívta össze.

A 29 tagú közgyűlésben jelenleg egyfős többséggel rendelkező ellenzék szerint a polgármester döntésével elvesztette legitimációját a választók szemében, tudatosan pártja érdekeit képviseli a városéval szemben. A várost irányító MSZP–SZDSZ-koalíció szerint viszont éppen a Fidesz vezette ellenzék kezdett kampányba, ami miatt jelentős döntések kerülhetnek veszélybe, a feloszlatás iránti kezdeményezésüket pedig „színjátéknak” minősítették. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!