Sólyom: nem léptem át a szerepem

2009. szeptember 30. 08:44

Sólyom László ausztráliai útja során újból reményét fejezte ki tegnap, hogy újra meg fog nyílni a sydney-i magyar főkonzulátus, amelynek bezárásáról a kormány döntött.

2009. szeptember 30. 08:44
„Otthon elhatároztam, hogy fel fogok szólalni a sydney-i főkonzulátus fenntartása mellett. Most éreztem át, az első találkozás után, hogy ez sokkal több annál, mint ahogyan az ausztráliai magyarság egyik vezetője is fogalmazott, könyvelői kérdés. Sokkal nagyobb súlya van, és elsősorban a jövőt tekintve óriási a súlya” - fejtette ki a köztársasági elnök.

„Örülök, hogy ezt mondtam. Az otthoni sajtóvisszhangot és politikai visszhangot látva nem kommentálom. Nagyon jól tudom, hogy melyek egy elnök alkotmányos lehetőségei, és egészen nyugodt vagyok abban, hogy szemben az otthoni véleményekkel, én az elnöki szerepkörben maradtam. Sőt, azt látom el ezzel az itteni állásfoglalásommal is. Másrészt óriási félreértés, félremagyarázás ezt a nyilatkozatot pártpolitikai szimpátia kifejezésének nyilvánítani. Ez éppen hogy nem ez, hanem e fölött álló nyilatkozat volt” - fejtette ki Sólyom, aki felhívta a figyelmet arra, a köztársasági elnök legfontosabb missziója, hogy a magyarok közösségét, amennyire lehet, tartsa össze.

Sólyom a sydney-i főkonzulátusról (NOL)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!