Ma lemondhat a józsefvárosi polgármester

2009. szeptember 02. 15:46

Várhatóan ma benyújtja lemondását Csécsei Béla, Józsefváros független (volt SZDSZ-es) polgármestere a képviselőtestület délutáni ülésén.

2009. szeptember 02. 15:46

Előzőleg a szerdai Népszava számolt be arról, hogy az SZDSZ állítólag pénteken lemondásra szólította fel a polgármestert, hétfő délig adva neki haladékot a döntésre. A kerületben ma is nagyon népszerű Csécsei Retkes Attila júliusi SZDSZ-elnökké választása után lépett ki a pártból. A hírek szerint a szabad demokraták Csécsei tudomására hozták: ha nem mond le a polgármesteri posztról, akkor a kerületi képviselőtestület - az SZDSZ és a Fidesz szavazataival - feloszlatja magát a szerdai ülésen.

A Népszabadság úgy tudja, a helyi Fidesz nem számol komolyan az önfeloszlatással, az ugyanis "nem ésszerű és nem reális alternatíva". Ehelyett elfogadja Csécsei - várhatóan háromkor bejelentendő - lemondását.

Vélhetően tehát helyén marad a józsefvárosi képviselőtestület, a polgármesteri tisztségre pedig új választást írnak ki. A Fideszben még nem volt formális döntés a saját jelöltjük személyéről, de komolyan számolnak a győzelemmel. Egy időközi önkormányzati választást viszont rizikósnak tartanak, hiszen a VIII. kerület annak ellenére kétesélyes, hogy a választási hangulat alapján ma borítékolható a Fidesz-győzelem. A konzervatív párt épp ezért nem tartaná szerencsésnek az időközi voksolást, pláne az országgyűlési választások előtt, hiszen az eredmény egyfajta barométerként is szolgál.

Frissítés: a polgármester lemondott. Csécsei Béla hivatalosan megromlott egészségi állapota miatt távozik, fél éve betegállományban van.

Ma lemondhat a józsefvárosi polgármester (NOL)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2009. szeptember 02. 16:33
Hűha, szoclibék idő előtt bukják a nyóckert is, ez már tényleg a végjáték..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!