Tetten érték a korrupt főfelügyelőt

2009. augusztus 12. 11:09

A terézvárosi közterület-felügyelet vezetője a gyanú szerint havonta több százezer forintot kapott, hogy a kerületben minél több kerékbilincset tegyenek az autókra.

2009. augusztus 12. 11:09

Farkas Kálmánt tetten érték, előzetes letartóztatásáról ma döntenek. A VI. kerületben a közterület-felügyelők a kerékbilincs fel- és leszereléséhez közreműködő szervezetként a Centrum Parkoló Kft.-t vették igénybe, ami ezért a tevékenységért bilincselésenként meghatározott összegű szolgáltatási díjat kapott. Az ügyészség azzal gyanúsítja a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy 2008-ban és 2009-ben minden hónap elején - az előző havi bilincselések számától függően - 500.000-800.000 forint közötti úgynevezett ösztönzési pénzt fogadott el jogtalan előnyként.

Az átvett összegből pedig minden hónapban juttatott beosztott közterület-felügyelői részére is, ezzel is ösztönözve őket a kerékbilincselések számának növelésére. Az ügyészség közölte azt is, hogy a gyanúsítottat a bűncselekmény elkövetésekor tetten érték. A férfit vezető beosztású hivatalos személy által, kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki hétfőn, előzetes letartóztatásáról ma dönt a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Lebukott a korrupt főfelügyelő Terézvárosban (FN.hu)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. augusztus 13. 13:34
Kitüntetés jár a főfelügyelő úrnak! Elszomorít, hogy egy ilyen derék, finom lelkű embert, mint Farkas Kálmán úr, az ügyészség csak úgy vegzálhat. Egy ilyen vezetőért tűzbe mennek a beosztottak! Csekély mellékeséből ösztönzi még hatékonyabb munkára az embereit. Ha minden munkahelyen hasonló kvalitású vezető irányítana - ágyő válság! - hamarabb magunk mögött tudnánk a recessziót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!