Már tesztelik az H1N1 elleni oltóanyagot

2009. augusztus 14. 15:53

Megkezdődött a magyar H1N1-vakcina tesztelése önkénteseken, október elején már kétmillió ember kaphatja meg a védőoltást.

2009. augusztus 14. 15:53

Pénteken beoltották az első önkénteseket az új A(H1N1) influenzavírus elleni vakcinával, mondta az Omninvest Kft. ügyvezető igazgatója. Zimony Ferenc elmondta, hogy mostantól 3-4 héten át körülbelül négyszáz felnőtt reagálását figyelik majd meg a vakcinára. Az oltóanyaggyártó cég vezetője hangsúlyozta: a pénteki kezdés azt is jelenti, hogy a menetrend szerint haladnak, tehát október elején már élesben adhatják be a védőoltást akár kétmillió embernek.

Két háziorvosi rendelőben, Veszprémben és Pilisvörösváron körülbelül adják be 18 év feletti önként jelentkezőknek az újinfluenza ellen kifejlesztett vakcinát. A vizsgálatban résztvevők fele 18 és 60 év közötti lesz, a másik fele 60 év fölötti, mondta Zimony. Az önkéntesektől vért is vesznek, amelyet az oltás után 21-28 nappal megismételnek. Ebből a második vérvételből állapítják majd meg, hogy mennyi ellenanyagot termelt a szervezet. Augusztus végén kezdik az új vakcina vizsgálatát gyermekeken. A 3 és 18 év közötti résztvevőket a veszprémi kórházban vizsgálják majd.

H1N1: Beoltották az első önkénteseket (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!