Kevés lehet az új influenza elleni oltás

2009. augusztus 19. 10:34

A hiány miatt fel kell készülni a járvány második hullámára.

2009. augusztus 19. 10:34
Az északi félteke országai már több mint 1 milliárd adag vakcinát rendeltek az újinfluenza elleni oltásból - közölte Melinda Henry, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője. Az óriási kereslet, valamint az előállításban tapasztalt csúszások miatt hiány lehet a gyógyszerből. Emiatt a kormányoknak fel kell készülniük a járvány egy második, esetleg sokkal halálosabb hullámára. A szóvivő szerint ez azt is eredményezheti, hogy a kormányoknak rendkívül nehéz döntéseket kell majd hozniuk arról, kiket is oltsanak be. 

Sokkal halálosabb hullám jöhet: nem lesz elég oltás új influenza ellen? (Hírszerző, FH)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ombudsmanyus
2009. augusztus 20. 09:45
Az utóbbi években folyamatosan keltették a pánikot, hogy komoly influenza járvány közeleg. Szerintem csak azért, hogy az egészségügyi kormányzat minél több vakcinát rendeljen. A gyártók meg hülyére keresték magukat. Szerintem most is erre megy ki a játék. Amúgy meg, ha tényleg ilyen a betegség lefolyása, mint ahogy az eddigi megbetegedéseknél látható volt, akkor ezt lábon is ki lehet hordani, némi torokkaparó cukorka, és forralt bor kíséretében.
Hölgyi
2009. augusztus 20. 00:58
Legyen igazad Gentry! Amúgy meg: http://holgyi.freeblog.hu/archives/2009/08/17/Kiserleti_gyulak_imahoz/
gentry
2009. augusztus 19. 17:12
Ez az "új influenza" mekkora kamu! Gyakorlatilag nullához közelít a veszélyessége, csak a média csinál belőle ügyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!