33 milliós végkielégítés Kőbányán

2009. augusztus 14. 12:03

A főváros X. kerületében 59 millió forintot kellett kifizetnie az önkormányzatnak jogellenes elbocsátások miatt.

2009. augusztus 14. 12:03

A főváros X. kerületében 59 millió forintot kellett kifizetnie az önkormányzatnak jogellenes elbocsátások miatt - közölte Révész Máriusz fideszes képviselő és Kovács Róbert, Kőbánya ugyancsak fideszes alpolgármestere. Az összegből 33 millió forint végkielégítés, a fennmaradó rész ügyvédi sikerdíj és illeték. Az ellenzék szocialista belháborút lát az ügy mögött: az érintett cég vezetőjével, a helyi szocialisták egyik tagjával ugyanis Andó Sándor, a kerületi MSZP választmányi elnöke, a BKV felügyelő bizottságának tagja kötött menedzserszerződést, és később a munkaviszony megszűnését is ő erőltette - mondta újságíróknak Révész Máriusz.

Révész Máriusz a szövevényes ügy előzményeiről szólva kifejtette: 1998-ban Kőbányán felvetődött, hogy az önkormányzat ingyen vegyen át egy kerületi bányagödröt, amelyet szemétlerakóként használtak. Végül azonban az a döntés született, hogy nem veszik át, mert túl sokba kerülne a rekultiváció, amit nem fedezne a lerakott sittből befolyó pénz.

Fidesz: 33 milliós végkielégítés Kőbányán is (MR1)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!