Tüntetést oszlatott a rendőrség Budapesten

2009. június 17. 16:14

Greenpeace-es tüntetőket állított elő a rendőrség Budapesten, engedetlenségre hivatkozva.

2009. június 17. 16:14
Tizenkét embert állított elő a rendőrség, miután feloszlatta a Greenpeace szerda délelőtti demonstrációját Budapesten, a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) előtt. A rendőrség mintegy két órával a demonstráció megkezdése után - a parlament rendeltetésszerű működésének akadályoztatására hivatkozva - oszlatta fel a környezetvédők akcióját. A rendőrök a helyszínen 13 demonstrálót, - osztrák, szlovák, lengyel, román és magyar - aktivistákat igazoltatott, majd gépkocsikkal elszállították őket. A szervezet képviselői a rendőri intézkedés alatt nem tanúsítottak ellenállást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint 12 embert állítottak elő jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Mint írták: mivel a tüntetést nem jelentették be és az "minden jogalapot nélkülözött", a rendőrök magyar és angol nyelven is felszólították a tüntetőket, hogy fejezzék be a jogsértő magatartást és hagyják el a helyszínt, a rendőri felszólításnak azonban csak egy magyar állampolgár tett eleget. Délelőtt tizennégy Greenpeace-aktivista vert sátrat a MeH előtt, hogy kikényszerítse a Zöld Beruházási Rendszer elindítását, amelyet Magyarország szén-dioxid-kvóta-bevételeiből finanszíroznának. (MTI)

Kevesebb lett a zöld a MH előtt! (Sárga Ház)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de ki az a Gyurcsányi?
2009. június 17. 17:21
Kezd nagyon melegedni az MSzP-SzDSz sok senkiházi pénzembere alatt a szék: http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/06/17/a_bkv-nak_is_dolgozik_paks_offshore_alvallalkozoja/ No meg mi lesz szegény oroszokkal, ha a kvótapénzeket megújuló energiaforrásokba fktetve kevesebb pénzzel támogatjuk őket? http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/06/17/panikol_a_gazprom/
TuRuL2k2
2009. június 17. 17:06
A tucatnyi kapuval ellátott parlament működésének akadályoztatása meglehetősen abszurd indoklás... Rendben, nem volt bejelentve, fel lehetett oszlatni. De kit zavart/érdekelt volna, ha ott marad sátrazni egy tucatnyi méregzöld hippi? Le a bejelentési kötelezettséggel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!