Tölgyessy: nem elegendő az új arc

2009. június 22. 11:29

Tölgyessy szerint az MSZP eltűnik, ha nyáron nem robbant, de egy új arc már nem elég. A Fideszben sincsenek új arcok.

2009. június 22. 11:29

Az MSZP sokkal nagyobb válságban van annál, hogy bajait egy fiatal kormányfőjelölt megoldja - mondta Tölgyessy Péter az MR1 reggeli műsorában. Ha az MSZP nyáron nem robbant, a magyar baloldal évekre a margóra szorulhat - mondta Tölgyessy. Szerinte egy régi elitjétől megszabaduló új MSZP-vezetésnek az előrehozott választás az érdeke, mert a munkáját egyre következetlenebbül folytató Bajnai-kormányban az új vezetők is osztoznának a felelősségben.

A Fideszről szólva Tölgyessy úgy vélte, a már kétszer vesztő Orbán Viktor számára óriási elégtétel ugyan az európai parlamenti választás eredménye, de a Fidesz-kormányra most sokkal nagyobb feladat vár, mint 1998-ban, és itt sem látni új arcokat, egy átütő csapat hiánya pedig hamar súlyos problémákat okozhat. Tölgyessy szerint az egész magyar politikának meg kellene újulnia, új emberek, új pártok kellenének, de az alkotmányjogász egyelőre nem látja, kik és honnan jöhetnének.

"Ha az MSZP nyáron nem robbant, évekre margóra szorulhat" (Hírszerző)

Tölgyessy: az MSZP-t csak a régi elit eltűnése tarthatja életben (MR1 Kossuth Rádió)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!