Nincs is olyan, hogy „fenntartható fejlődés”

2023. július 05. 23:01

A modern embernek fogalma sincs az általa felhasznált javak energia­igényéről, nem akarja elfogadni a természet törvényeit, elveszett az energia és az anyag becsülete; a megoldás az energiaegység mint általános értékmérő bevezetése lehet – állítja egy tabudöntögető magyar levegőkémikus.

2023. július 05. 23:01
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

 

Gelencsér András vegyészmérnök, az éghajlatváltozás elismert kutatója, az MTA-PE Levegőkémiai Kutatócsoport vezetője és a Pannon Egyetem rektora. A „zöldátállás” lehetetlenségéről adott 2022-es interjúja akkora hullámokat vetett az írástudó nyilvánosságban, amekkoráról a legtöbb tudós, beleértve a társadalomtudósokat, csak álmodhat. Nem véletlenül, Gelencsér ugyanis a pszichológiában csak radikális őszinteségként emlegetett kommunikációs iskola képviselője. Azt mondja, amit gondol – s magára nézve nem tartja kötelezőnek azt a széles körben elterjedt nyugati gyakorlatot, hogy a rossz hírek ismertetését is infantilis derűlátással kell zárni.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2023. július 10. 09:47
Akkor mégis van klímaváltozás, ami veszélyes? A csávó interjúja valóban kőkemény. Logikus és racionális. Akkor is, ha ez nem elfogadható, tagadni bűn. Ez a valóság, forgassák a kedves fóliasapkások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!