Koszovó: az orosz-ukrán háború láncreakciót indított el – Mandiner Stratéga

2023. június 01. 17:00

Amikor a geopolitikai helyzet instabillá válik, akkor különböző hatalmi szereplők igyekeznek kihasználni azt. Ennek a sajnálatos következményeit láthatjuk most Koszovóban, és korántsem lehet azt mondani, hogy ilyen helyzetek nem lesznek a jövőben. Sőt, egyre több ilyen helyzet adódhat. A Stratéga vendégei: Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő és Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója.

2023. június 01. 17:00
null
Pócza István
Pócza István

A beszélgetésben természetesen szó volt az orosz-ukrán háborús konfliktusról, az ukrán dróntámadásokról, és orosz atomfegyver bevetésének esélyeiről is.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zulutango
2023. június 02. 08:35
Tisztelt Szerkesztő Úr! A moderáció lehetne hatékonyabb a (lényegesen) gyengébb képességű riportalany kb. kétszer annyi műsoridőt kap. Kellene egy sakkóra (?).
Stingary76
2023. június 02. 06:32
Mondjuk jó hülyék voltak a szerbek, maguknak köszönhetik. A szavazás bojkottjára szólítják fel a szerb választókat, az a 3,5% albán meg elmegy szavazni, aztán persze, hogy albán nyer. Depláne, hogy szerb nem is indul. Utána meg nekiállnak hőbörögni.
LancelotDuLac
2023. június 02. 05:24
Az orosz hadsereg ma eltűnt Ukrajna térképéről: az USA-ban gyártott Himarsok történelmet írtak! XDDDDDDDD 37 428 megtekintés 2023. jún. 2. SLAVA UKRAINE! https://www.youtube.com/watch?v=P63ns2HfZZw Hogyan alázta meg Ukrajna az orosz haditengerészetet házi készítésű rakétákkal? XDDDDDDDDDDDDD https://www.youtube.com/watch?v=IlWwuPdAus0 Amikor Nagy Péter majdnem 350 évvel ezelőtt létrehozta az orosz haditengerészetet, az volt a célja, hogy Moszkvát olyan nagy európai birodalmak riválisaként helyezze el a térképen, mint Nagy-Britannia és Franciaország. Most az orosz haditengerészet tönkrement, és Putyin reménye, hogy Péter birodalmával új birodalmat építsen, összeomlott Ukrajna csataterén. A Fekete-tengeri Flotta legalább hét hajóját elsüllyesztette, több száz tengerésze életét vesztette, és a szevasztopoli bázisát többször is felrobbantották. A megaláztatás megkoronázása az volt, hogy nagyhajóját, a Moszkvát Ukrajna a tenger fenekére küldte – amelynek nincs saját működő csatahajója. Most a flotta – vagy ami megmaradt belőle – a Krím mögé bújva, Ukrajna rakétáinak hatótávolságán kívülre süllyed, miközben saját rakétáit indítja védtelen civilek ellen. Ez a történet arról szól, hogy az az erő, amely Oroszországot a világszíntéren hatalmi szereplővé tette, most küzd a talpon maradásért.
Menhetten
2023. június 01. 20:53
A harctéri sikertelenségek kompenzálásra hamis zászlós műveletetekkel akarják az ukránokra kenni a felelősséget. Ennek van nagyobb valószínűsége. Egyébként meg lehetetlen hogy az oroszok közül is mindenki egyetért Putyin háborújával (különleges műveletével) és ezért az ukránoktól függetlenül tesznek dolgokat ez meg a másik lehetőség. Jún. 01: Az ukránok 150 OROSZT TESZNEK MOZGÁSKÉPTELENNÉ EGY CSAPÁSSAL Slava Ukraini! https://www.youtube.com/watch?..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!