Ezt a háborút az oroszok már annak kirobbantásának pillanatában megnyerték – Stratéga Robert C. Castellel

2023. május 04. 06:00

Az úgynevezett európai ideológiát nem a nemzetállamok csinálják Európában, hanem egy globalizált európai elit, amely kitalálta, hogy ez az államvallásuk – mondja Robert C. Castel, akivel közös európai stratégiáról, a pápa békemissziójáról, az izraeli geopolitikai gondolkodásról, az ukrán ellentámadás esélyeiről és sok más izgalmas témáról beszélgettünk.

2023. május 04. 06:00
null
Pócza István
Pócza István

A biztonságpolitikai szakértő szerint nincs olyan, hogy európai stratégia vagy európai geopolitika. „Van egy francia geopolitikai világnézet, van egy német geopolitikai világnézet, van egy lengyel, van egy baltikumi és van egy magyar esetleg, de nem látom, hogy ez hogy tud összeállni.” Castel szerint ha Európa megmaradt volna a zsidó-keresztény hagyomány vagy a klasszikus liberalizmus eszméi mellett, akkor felléphetne morális nagyhatalomként. Szerint a nyugati civilizáció bár eredetileg a nyugati-keresztény értékeken alapul, viszont a geográfiai adottságok miatt teljesen más hatások érik az európai nemzeteket egyenként, ezáltal nem is lehetnek egységesek. Az úgynevezett európai ideológiát pedig nem a nemzetállamok csinálják Európában, hanem egy globalizált európai elit, amely kitalálta, hogy ez az államvallásuk – teszi hozzá.

Robert C. Castellel a pápa békemissziójáról, az izraeli geopolitikai gondolkodásról, az ukrán ellentámadás esélyeiről és sok más izgalmas témáról beszélgettünk.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Összesen 283 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Herskovics Lázár
2023. május 05. 01:51
Ez a Pócza teljesen buta és elviselhetetlen! Ezt azzal akarja leplezni, hogy álladóan közbepofázik, kizökkenti Castelt, esetleg el is tereli a téma teljes kifejtésétől. Mandiner! Új riportert kérek!!!!
tlala99
2023. május 04. 19:27
Ez a Castell bácsi sem normális már. Ez az agresszió pont oroszország szempontjából lesz sajnos egy újabb vesztes háború. De ez most tényleg mélybe fogja rántani, csúnyán. Következik a hét szűk esztendő.
budihazi gabriellák
2023. május 04. 18:05
Ez a megélhetési kopasz zsidó sötétebb, mint egy átlag cöf nyugger:D
Fidesz2032
2023. május 04. 17:00
Egy éve nyerik már folyamatosan :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!