Putyin Oroszországról beszél, de Szovjetunióról álmodik – Stratéga Tarjányi Péterrel

2023. április 27. 17:00

A pápalátogatás biztonsági háttere, szudáni mentőakció a gyakorlatban, orosz gondolkodás és ukrán ellentámadási esélyek – ezekről beszélgettünk a biztonságpolitikai szakértővel.

2023. április 27. 17:00
null
Pócza István
Pócza István

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható.

A római katolikus egyház feje az egyik legkiemeltebben védett személy a világon, aki számos terrorszervezet célpontlistáján szerepel, így már egy eredménytelen merényletkísérlet is óriási sikernek számítana. Éppen ezért nem véletlen, hogy komoly biztonsági előkészületek előzik meg a pápalátogatást – mondta el Tarjányi Péter. A szakértő mindenkit megnyugtatott: a magyar biztonsági szervek megfelelően felkészültek, s egyúttal bátorított minden érdeklődőt, hogy aki tervezi, bátran vegyen részt a hétvégi rendezvényeken, biztonsági aggályai ne legyenek.

A magyar szerveknek rutinja van a szudáni kimentéshez hasonló akciókban, mivel már több ilyen akcióban részt vettek – derült ki beszélgetésünk második részéből, amelyben részletesen végig vettük a kimenekítés fázisait az információszerzéstől kezdve a tervezésen át egészen a gyakorlati akcióig.

Végül az ukrán ellentámadás esélyeiről, az orosz gondolkodásról és információs hadviselésről, a szankciók hatékonyságáról és a háborúból való kimaradásról beszélgettünk, illetve vitatkoztunk.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 30. 20:58
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
KBA98
2023. április 28. 11:45
Oroszországot soha nem szabad összekeverni a Szovjetunióval! Oroszország mindig is nagyhatalom volt, melynek lakossága rendkívül hívő emberekből áll, hívő keresztények. Hihetetlen művészi produktumok a zene, az irodalom és a művészet minden ágában fantasztikus tehetségek jellemzik őket. Putyin nem a meggondolatlan ember, csak nem kellett volna piszkálni. Z, aki ráadásul nem is ukrán, elárulta az oroszokat, aztán Ukrajnát, aztán meg mindenkit. Egy rákos daganat most már az őt eltartó világ testén!
szabadib
2023. április 28. 07:28
erre a tudatlan, nagyképű faxra kellene taktikai atomot dobni.... a pofája is tenyérbemászó...
Wolfram004
2023. április 28. 01:04
"Putyin Oroszországról beszél, de Szovjetunióról álmodik" A szekértő meg az ukránok f..val a szájában a hátsójában amerikáról álmodik. Kinek mit intéznek az álmai ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!