Benne van a pakliban, hogy Oroszország lerohanja Moldovát – Stratéga Kis-Benedek Józseffel

2023. március 16. 17:00

Jelentős mértékben át fognak alakulni a globális erőviszonyok, és ez a folyamat már a szemünk előtt zajlik. Eközben az Európai Unión belüli erőviszonyok átrendeződése is zajlik.

2023. március 16. 17:00
null
Pócza István
Pócza István

Úgy tűnik, az olaszok beállnak a német-francia irányba, a lengyelek egyre szorosabbra fűzik a kapcsolatot az Egyesült Államokkal. Románia szívesen egyesítené magát Moldovával, és bár remélhetőleg nem kerül rá sor, de benne van a pakliban az is, hogy Oroszország lerohanja Moldovát. Eközben az orosz-ukrán háború tovább zajlik, a lőszerhiány mindkét oldalon problémákat okoz. Béketervek már vannak, de világos kiút egyelőre nincs, sem a két ország között, sem nemzetközi szinten. Az ENSZ-t saját szervezeti struktúrája akadályozza, hogy békecsinálóként lépjen fel. Globális és európai erőviszony-körkép Kis-Benedek József korábbi katonai hírszerzővel, egyetemi tanárral, az MTA doktorával.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. március 17. 07:44
Az oroszok helyében Románia ellensúlyaként, kibővíteném Ukrajna rovására.
bagira
2023. március 17. 03:58
Népirtást Zelenszkij-Brüsszel-Amerika követ el háború támogatással. Súlyosak a veszteségek, borúsak Kijev katonai kilátásai. Ukrajnát egyre súlyosbodó katonai problémák terhelik, amelyek nem sok jót ígérnek a hadszíntéren – mondta szerdán Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének helyettese. Ugyanakkor azt állította, hogy az ukrán csapatok most nagyon rossz helyzetben vannak , rámutatva arra a tényre, hogy valóban súlyos veszteségeket szenvednek el . „Az új sorkatonákat két-három napos kiképzés után ágyútölteléknek használják” https://internetfigyelo.com/sulyosak-a-vesztesegek-borusak-kijev-katonai-kilatasai/
EX - Terminátor
2023. március 16. 23:27
Ti tényleg azt képzelitek hogy azok irányába akik tevőlegesen és tudatosan ellenem és ártalmamra vannak bármi féle fajta kötelezettségem is van? Azok bármit is követelhetnek tőlem, bármivel is tartozok? Egész pontosan mennyire mentek el nektek hazulról? Ti tényleg azt képzelitek, hogy engem egy BÖDÖS KIS TOLVAJ ócska kifogásai a legkevésbé is érdekelnek, vagy valaha is fognak? Hogy valaha is meghat vagy csak meghallgatom az idegölő triádáit? Az idióta kifogásait? A FALS MORALIZÁLÁSÁT? Tudjátok ti azt nagyon is jól, hogy mi arra a válasz nem igaz? SZÓVAL A FASZNAK ERŐLKÖDTÖK TI ITT NEKEM!?
nuknuk
2023. március 16. 23:22
5 szakértőből egy pont olyan hülye, mint a többi négy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!