A kormányszóvivő cáfolta, hogy az RTL Klub riportere csak egy kérdést tehetett fel a Kormányinfón

2022. április 29. 16:39

Voltaképpen 11 kérdést tett fel az RTL munkatársa.

2022. április 29. 16:39
null

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán emlékeztetett: a Kormányinfó egy olyan fórum az újságírók és a kormányzat között, ahol a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő rendszeresen a sajtó rendelkezésére áll, ahol azok munkatársai bármilyen témában kérdezhetnek.

Hangsúlyozta: az idő végessége miatt a Kormányinfóknak is van egy 2 órás időkerete. Szentkirályi Alexandra posztjában írja: több helyen olvast, hogy „az RTL riportere csak egyetlen kérdést tehetett fel a Kormányinfón” vagy, hogy „Belefojtotta a szót az RTL Híradó tudósítójába a Kormányinfón a kormányszóvivő”, „Szóváltás a kormányinfón – Nem tehette fel kérdéseit az RTL Klub riportere”.

Ezzel szemben a valóság az, hogy 11 kérdést tehetett fel az RTL munkatársa”

– szögezte le a kormányszóvivő. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. május 01. 19:32
Miután a Kormányinfó-t a tv egyenesben közvetíti fölösleges hazudozni, a másik ilyen hosszan kérdezgető méltó párja Csuhaj Ildikó, aki szintén nem tudja elzárni a csapot!
pemete jakab
2022. április 30. 19:45
A média szerepe a hatalom ellensúlyozása. Ergo a kormánypárti médiának nincs helye a kormányinfón.
Vonyisz
2022. április 30. 16:03
Kb két éve nagyon gyenge kérdéseket tesznek fel az újságírók a kormányinfón. Mikor egyszer hirtelen OV tartotta, alig tudtak kérdezni :) 1. Hiányoznak a konkrét kérdések konkrét ügyekről. 2. Az ellenzéki újságírók felkészületlenek mindig, most is, saját olvasóik igényeit sem elégítik ki, kivétel volt most Cs. Ildikó (ő mindig készül), rtles, telexes. 3. Választás után vagyunk. A kormánnyal szimpatizáló újságíróknak most már nem feladata az ellenzék kritizálása, főleg azért nem, mert az ellenzéki szavazók több mint fele nem szavazott volna rájuk, ha esély lett volna arra, hogy az összefogás nyerhet, csak ne 2/3 fidesz, szóval ebben a helyzetben előre! ne hátra! Tessék elővenni a helyi ügyeket, tessék dolgozni, a téma az utcán hever! Tessék sarokba szorítani Gulyást! Fogja bírni! És nem fog megsértődni. Úgy kell írni, hogy a cikket egy nem fideszes is el tudja olvasni. Ehhez úgy és azt kell kérdezni, hogy szélesebb közönség előtt is megállja a helyét a cikk. 4. Undorítóak a kérdésbe csomagolt hazug állítások. Ez nem újságírói munka. Gusztustalan neten hozzáférhető információk megkérdezése, de helyén való lenne ezek értelmezésének megkérdezése, mit kezd ezzel a kormány. 5. Gulyás sablon hárító fordulatától (nincs erről kormány döntés) mindenki hanyatt dobja magát és bekussol, pedig itt kezdődne az újságírói munka, hogy az újságíró tudja (megdolgozott az infóért), hogy de pedig van, és tovább kérdez. Sokszor Gulyás várja is a profi kérdést, de e helyett mit kap? Ugyanazt ugyanúgy kérdezik meg tucatszor, látszik, hogy nulla munkát tettek a kérdés háttérinfóinak felderítésére. 6. Nem kérdezünk olyant, amiről tudjuk, hogy titkos infó, mert ezzel adott esetben kárt okozunk az országunknak. Ezt nem tartják be. Kérdeznek. De nem minden titkos, nem az adott egész téma, csak részletek. Az alapelvek, a célok, az elvárt eredmény, hozzá rendelt pénz, az ellenőrzés mikéntje publikus. Na erről nem kérdeznek. 7. Csak a kormányinfóra való kérdéseket tegyenek fel. Ez most kb 50% volt szerintem, kétéves rekord. Az átlag kb 10%. Rohadt kevés. És szomorú. 8. Gulyás nem neveli az újságírókat mint Tarlós. Tarlós elmondta, hogy és mit kell kérdezni, hogy kell megírni. Kijavította a kérdést, hogy méltó legyen az emberekhez, akik az újságíró cikkének olvasói. Talán itt az idő, hogy neveljen Gulyás is. 9. Ha olyat kérdezek, amire sejtem, hogy Gulyásnak elő kell kaparnia az adatot, írok neki egy emailt a kormányinfó előtt néhány nappal. Ehhez nem kell lángésznek lenni.
Monstro
2022. április 30. 13:50
Épp most nézem vissza a Kormányinfót, nehezen tolerálható az RTL riporterének pofátlansága, és főleg az a könnyedén cáfolható hazugság, hogy csupán egy kérdést tehetett fel. Mennyire lehet madárnak nézni a közvéleményt? Sánta kutyák ezek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!