Elvesztette Palmürát az ISIS

2017. március 03. 16:24

Csütörtök estére a szír kormányerők visszafoglalták Palmürát az Iszlám Államtól – számol be a Euronews.

2017. március 03. 16:24

Palmürát először 2015 májusában foglalta el az ISIS. A dzsihadisták ott tartózkodásuk alatt antik műemlékeket robbantottak fel és tömeges kivégzéseket hajtottak végre. 

Előző évben egyszer már visszafoglalták a várost az ISIS-től, de decemberben visszatértek a terrorszervezet harcosai. 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2017. március 05. 05:27
Bár nem egészen ide tartozik, de nagyon feltünő, hogy Jemenről mély hallgatás van minden vonalon. Az ENSZ most adott ki egy jelentést, melyben 7,3 millió jemeni civilt lát az éhhalál közelében. A jemenieknek nincs menekülési utvonaluk, mert egy részről csak Szaud-Arábia felé lenne, a másik rész a tenger, de ott a németektől vásárolt hadihajók zárják el. Migráns Muttinak vajon miért nem fáj ennek a 7,3 millió civilnek az élete? Lehet, hogy gazdasági összefüggés van, mivel Katar, Dubai, Szaud-Arábia, Omár, stb. mind bevásárolta magát a nagy német cégekbe (pl. Siemens, Mercedes, VW.) és bankokba (pl.Deutsche Bank)? Emelett pedig a legnagyobb hadianyag bevásárlók ezek az országok, ezért nevezhetik magukat a németek a világ első exportőrének.
emhem
2017. március 04. 16:19
A partizán naplója Június 10. A rohadt szemét fasiszta bandát kizavartuk az erdőből! Június 11. A szemét mocskos náci banda kizavart minket az erdőből! Június 12. A rohadt mocskos undorító náci söpredéket kizavartuk az erdőből! Június 13. Jött a csősz, és mindenkit kizavart az erdőből!
chack
2017. március 04. 09:48
"Elvesztette Palmürát az ISIS" Nem, nem vesztette el. Visszafoglalták, kiűzték őket, megtörték az agresszív fennhatóságukat. Bármilyen megfogalmazás jobb lenne, mint hogy szegények elvesztették még Palmürát is. Ez így egy negatív hír.
Akitlosz
2017. március 04. 00:14
Előbb a mérsékelt lefejezőket kellene megszüntetni. Már csak földrajzi okokból is. De azért is mert őket nyíltabban fegyverzi a NATO.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!