Rasszista vagy? Nem? Nem elég jó válasz!

2017. január 08. 08:51

Rasszista vagy? Nem? Ez nem elég jó válasz! – indítja a Guardian videóján felhívását Marlon James. Rettentő fontos, hogy ne csak ne legyünk rasszisták, hanem antirasszisták legyünk. Attól majd jobb lesz a világ.

2017. január 08. 08:51

„Van egy kérdésem a számodra. Rasszista vagy? Nem? Ez nem egészen megfelelő válasz” – kezdi alig több mint két perces videófelhívását Marlon James. A Guardian-videóból megtudhatjuk, hogy attól, hogy az ember nem rasszista és ennek boldog tudatában fordul éjjel egyik oldaláról a másikra, még ugyanúgy le fognak lőni feketéket. A helyes válasz James szerint: az antirasszizmus. Azzá kell válni. Antirasszistává. Az sajnos nem derül ki a videóból, hogy mitől lesz jobb a világ, ha az ember úgy fordul egyik oldaláról a másikra az ágyában, hogy azt mondogatja magának: én antirasszista vagyok. Hogy mit kellene tennie egészen konkrétan egy antirasszistának, arra vonatkozó támpontokkal ugyanis James a nézők adósa marad.  

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2018. február 15. 12:21
Hova lettek a kommentek?!
1000bocs
2017. január 10. 20:40
ez van amikor a szenilis fehér madam (Meryl Streep) dumáján felbátorodik a ... Oooopsz. Majdnem a gondolatbűn elkövetésébe estem, mikor nem az elvárt módon beszélek a "gazdákról"! Libsik, mikor idomítanak. Ez a szép libsi világrend. Ami kissé recseg ropog, ezért idegesen makognak.
kopott
2017. január 10. 11:24
vagy nem elég ha antirasszista vagy, legyél fehérellenes!!!!
kopott
2017. január 10. 11:22
fehér ember! ne provokáld a bőrszíneddel a feketéket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!