Dizájnerdrogok vidéken: időzített bombán ülünk

2016. június 17. 17:09

Szécsi Judit, az ELTE TÁTK oktatója arról írt tanulmányt, hogy milyen hatással vannak a dizájnerdrogok a mélyszegénységben élő közösségekre. A Drogriporter interjúja

2016. június 17. 17:09

Az ELTE TÁTK oktatója, Szécsi Judit és kollégái hátrányos helyzetű településeken, szegregátumokban vizsgálták a dizájnerdrogok jelenlétét. A kutatás szerint a herbálként árult szintifű már népszerűbb a hátrányos helyzetű településeken, mint maga a természetes marihuána. A kutatás szerint időzített bombán ülünk. A kutatóval a Drogriporter készített interjút, 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marslaki
2016. június 18. 09:29
Annyira jó lenne, ha az ELTE mindezek után megvizsgálná a Cserdi nevű település szegregátumát is. Csatlakozhatna például a Pécsi Egyetemhez. És az az információ is terjedhetne...nem csak elméleti síkon. De nyilván az, hogy a fővárosi kutató respektje nagyobb (hasonlítsuk csak össze a médianyilvánosságot: http://szociologia.btk.pte.hu/ttkk-muhely-cserdi-helyzet), a negatív hírek szerelmesei hiszterizálódhatnak, továbbá politikai támadások kiindulópontja is lehet ez a téma, az fontosabb, mint az értelmes megoldások keresése. Aki nem ismeri, annak Cserdiről röviden: "Cserdi falu cigány polgármestere, Bogdán László tele önbizalommal, magabiztossággal, szeretettel, alázattal és mindennel ami ahhoz kell, hogy az ember csak jó szívvel gondoljon rá, és ezzel együtt meglássa a kiutat a cigányság mai problémájának rémálmából. Mert szerintem kizárólag az az egyetlen megoldás, amit abban a faluban csinálnak, más út nincsen. Munka, tisztesség, elfoglaltság, nyitott párbeszéd cigánybűnözésről, segélyezésről, uzsoráról, munkanélküliségről, a megélhetési gyerekgyárról, fogamzásgátlásról."
Balango
2016. június 18. 09:23
Részlet a tanulmányból (egy cigány nagymama): „Hát én megmondom, én félek előre. Én megmondom, hogy én félek meghalni is. Mert tudom, hogy mi fog rájuk várni. Hát nincs jövőjük, nincs jövőjük, na. Magyarul mondva, én nem vagyok nyugodtan, mert tudom, hogy a lányom addig megyen dolgozni soványan, már így is sovány. Addig megyen soványan, hogy a pulyának megteremti a lehetőséget, a megélhetést. Annak menni kell, vagy belehal, vagy megmarad. Ugye, itt van akkor, itt van az 5 pulya. Előre tudom, hogy nincs meg a lehetőségük ahhoz, hogy ha megnőnek, elmúlnak 15 évesek, hogy valami munkához hozzájusson. Semmi jövőjük nincs, itt a cigány pulyának abszolút semmi jövője nincs.” Mi lesz, amikor majd 2-3 millió magyar dönt úgy egyszerre, hogy a jövőben nem kíván az öt pulyához asszisztálni?
Megtalálta
2016. június 17. 21:59
Mi az a szegregátum?
Szergej Csagajev
2016. június 17. 21:48
Csak pusztuljanak az aljadzsipók, senkinek nem fognak hiányozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!