Így tüntettek Miskolcon a tanárok

2016. február 04. 07:33

Galló Istvánné szakszervezeti vezető szerint a kormányzat elvette a tanítás örömét, a diákoktól pedig a gyerekkorukat. Tüntettek a tanárok szerdán.

2016. február 04. 07:33

Oktatásra vonatkozó Orbán Viktor idézetekkel vonultak fel a tüntető pedagógusok, diákok, szülők és nagyszülők Miskolcon. Galló Istvánné szakszervezeti vezető szerint a rendszer folyamatosan megkérdőjelezi a tanárok hozzáértését, elveszi a tanítás örömét, a diákoktól pedig elveszik a gyerekkorukat. A tüntetésen Galló Istvánné mellett beszélt Gulyás Balázs, a netadós tüntetések egyi kszervezője, a tömegben pedig megjelentek baloldali politikusok is.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
!Pöpec!
2016. február 04. 15:37
Belenéztem az atv-n, elég gagyi volt a műsor Miskolcon. Pesten nevetségesen kevesen voltak, Pécsett meg liberális és a munkáspárt zászlajai lengtek. :)
Sy Borg
2016. február 04. 14:56
Úgy látszik örök promléma ez : Az 1962-ben kiadott kisalakú Bolyai sorozat szerkesztője Mátay László írja : A gyakorlatban régóta hiányzik az általános iskolák felső tagozata, a gimnáziumok és technikumok hallgatói részére kidolgozott példatár. A tananyagok egyszerűsítése ellenére az órát adó tanárnak ritkán van ideje arra, hogy megfelelően választott és kellő számú példát oldhasson meg. A tankönyvekben nincs mód arra, hogy az elméleti anyagon kívül elegendő példát és főleg példamegoldásokat közölhessenek. Az Algebra kötet (szerző : Bárczy Barnabás) előszava : A matematika tanításában nagy gondot okoz a tanulónak és a tanárnak a példamegoldás. A tanulónak azért, mert vagy nehezen érti meg az egyes feladattipusok módszerét, vagy példamegoldásának eredményének helyességét senki sem ellenőrzi, hogy az esetleg elkövetett hibáit azonnal kijavítsa. A tanárnak pedig a tanítási órák alatt nincs ideje a sok feladattipus gyakoroltatására. Budapest 1961. ------------------ Mindezek ellenére akkor a kőműves a szívlapát hátulján, krétával kiszámolta hány cserepet, kisméretű téglát, stb vegyen az építeni akaró gazda.
cutcopy
2016. február 04. 14:34
"Most is fönn vannak már sokan akik szolidaritásból vannak itt" Örülök hogy a tüntetők java baja az orbánfóbia és örülök hogy végre kiderült: a KLIKK-el az a baj hogy nincs kréta.. )
Héja
2016. február 04. 14:24
Miskolcon ballib becslés szerint is egy-két ezer ember tüntetett. Nem tudni, hányan voltak köztük valódi tanarak. Más városokban a létszám pár tucat és száz között ingadozott. A 900 diákot oktató Budai Ciszterci Gimnáziumnak egyetlen tanára se tüntetett. Három (3) bpesti középiskola tanarai vettek részt a megmozduláson, köztük is csak pár tucatnyian. A létszám többsége 14-16 éves diák volt. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!