Vasárnapi zárásért kampányolt, vasárnap is nyitva van a boltja

2015. október 22. 21:29

Vasárnap is nyitva tartó vegyessboltot üzemeltet a Fejér megyei Tordason a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazás kezdeményezője Simonné Gercsényi Gabriella.

2015. október 22. 21:29

Simonné Gercsényi Gabriella, aki másodpercekkel előzte az MSZP-t, hogy népszavazási kezdeményezést adjon be a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban, a Fejér megyei Tordason egy olyan bolt tulajdonosa, amely nyitva van vasárnap – derül ki az RTL Klub videójából.

Simonné családi vállalkozásban üzemeltet vegyesboltot Tordason, és kedden a szocialistákat megelőzve, épp akkor adta le kezdeményezését, amikor a Kúria döntése erre lehetőséget adott. A Nemzeti Választási Iroda az asszony és az MSZP kérdését is elutasította, de 15 napon belül mindketten újra próbálkozhatnak.

A vasárnap is nyitva tartó bolt tulajdonosának kérdése így hangzott: „Egyetért-e azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?”. Simonné azzal tisztában volt mikor kell a népszavazási kérdést beadni, azt azonban már nem tudta, hogy ahhoz csatolni kell az aláírásgyűjtő ív mintáját. Erre 15 napja van. A szocialisták szerint az időhúzásról szól csak.

A Nemzeti Választási Iroda vezetője, Pálffy Ilona szerint a népszavazás benyújtására vonatkozó szabályok nem megfelelőek. Az NVI vezetőjének javaslatát az Együtt is támogatja, mivel szerintük a mostani törvény megfosztja a választókat a közvetlen hatalomgyakorlástól, ami az egyik legfontosabb joguk. A párt többpárti egyeztetést javasol a népszavazási törvény módosításáról.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. október 23. 17:26
„Egyetért-e azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?” Hát ez a kérdésfeltevés így teljesen értelmetlen. Ugyanis az üzletek vasárnapi zárva tartását azelőtt sem tiltották, most meg pláne nem, mivel törvény írja elő. A kérdésfeltevés nyilván provokáció, és a népszavazási kezdeményezések ellehetetlenítése a célja.
Vezetéknév Utónév
2015. október 23. 11:26
A cinizmus jobban teljesít.
Fici7
2015. október 23. 10:03
A hölgy most miért teper, a trafikokat már szét osztották.
Dénia
2015. október 23. 09:43
Akkor ez most jó, vagy rossz? Szerintem elég tisztességes magatartás, ha valaki nem azt mondja, hogy le van szarva mindenki más, én nyitvatarthatok vasárnap, hanem ki akar állni a vélt igaza és meggyőződése mellett, hogy mindenki tarthasson nyitva vasárnap. Szerintem ez tiszteletre méltó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!