Hazaért a migránsokat szállító osztrák autókonvoj

2015. szeptember 07. 11:19

Osztrák civilek autóval vitték el a magyarországi menekülteket Ausztriába. Főleg kisgyermekes családokat szállítottak. A konvoj hétfőn hajnalra visszatért Ausztriába.

2015. szeptember 07. 11:19

Hétfőn hajnalban érkezett vissza az az osztrák konvoj, mely vasárnap indult Budapestről, hogy a Keleti pályaudvarról, valamint a II. János Pál pápa térről a menekülteket a határig vigye. A civil kezdeményezés az interneten szerveződött, elsődleges célja az volt, hogy a kisgyermekes családokon segítsen.

„Azt gondolom, hogy az európai hagyomány része a tolerancia, az emberi jogok, a jó kormányzás. És ezeknek az embereknek, akik a háború és a terror elől menekülnek, joguk van saját otthonhoz. Szerintem kötelességünk segíteni nekik abban, hogy biztonságos helyet találjanak” – mondta egy bécsi férfi a konvojból.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. szeptember 07. 18:47
"És ezeknek az embereknek, akik a háború és a terror elől menekülnek," 16%-uk. Itt. Az Olaszországba tengeren érkezők között még kisebb ez az arány. A többiek nem ilyen helyekről jönnek.
Mystes
2015. szeptember 07. 17:17
MIÉRT ILLEGÁLIS MINDEN MIGRÁNS? menekült -per definionem- csak a konfliktusországgal szomszédos országban lehet az ember. onnantól kezdve illegális migráns/határsértő. hogyan is néz ez ki? a konfliktusországból értelemszerűen először a szomszédos/biztonságos országba menekül az illető. ott beadhatja a menekültkérelmét! nos, jelen esetben ez nem történik meg. ezért, akik európába eljutottak, MIND illegális migránsok! az első biztonságos országban be kellett volna adniuk a menekültkérelmüket. nem tették, mert a leggazdagabb országban akarták beadni, amit kinéztek maguknak. így hozván kényszerhelyzetbe ezeket az országokat. Tehát: 1. az illető a konfliktusországból -esetleg papírok nélkül- átmegy a mellette lévő biztonságos országba. ott beadhatná a menekültkérelmét. Az első országhatárt a nemzetközi menekültjog szerint még átlépheti papírok nélkül - többet viszont nem! 2. de nem adja be, hanem illegálisan átlépi a biztonságos ország határát, majd újabb határokat lép át ugyanígy, hiszen papírjai nincsenek. ezért illegális mindegyikük, akikkel mi már egyáltalán kapcsolatba kerülünk. Mi most a valóság? Nem az, hogy nincs papírja, mert a török/görög határt még sajátpapírral lépi át, különben nem engednék ki a törökök. ezt aztán eldobja. ekkor a görögök kiállítanak neki valami ideiglenes papírt, hogy legalább valami kvázi legalitást adjanak neki. ő folytatja az útját, és a görög papírt a következő határon dobja el, hogy továbbra is fenntarthassa "menekültjog-kérelmező" státusát. nálunk pl már bekerülne biometrikus rendszerbe (ujjlenyomat), amit már nem lehet eldobni, tehát tiltakozik is ellene. ha szerencséje van, és erre törekszik, illegalitásban, a hatóságokat kikerülve és kijátszva éri el a célországot, és ott jelentkezik be, mert a menekültapanázs ott a legmagasabb addig is, amíg elbírálják a kérelmét, ami ugye hosszú idő. összegezve: egy ember nem kolbászolhat országokon keresztül illegálisan! ő csak attól a pillanattól kezdve lesz menekült, hogy valaki ezt elismeri. addig csak egy közönséges határsértő. nekünk közönséges határsértőkkel van dolgunk!
Jancsipapa
2015. szeptember 07. 16:20
A hazai híradásokban nem nagyon szerepel (egyáltalán) ,hogy egy csomó autó üresen indult vissza ,mert családokat elszállítani indultak útnak,de zömében fiatal ,életerős férfiakat találtak ,akiket nem vittek el ,mondván becsapták őket .
luga
2015. szeptember 07. 12:19
Olyan osztrákok ezek a fuvarosok, mint én. Annyi bevándorló arab, és török él Ausztriában, hogy helyes, ha közülük néhányan megsegítik a fajtájukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!