„Semmi köze nincs az erőszaknak az öltözködéshez”

2014. december 01. 08:54

Az „év baromságának” nevezte az egyik aktivista a „Ribanc sétán” azt a feltevést, hogy valakit azért erőszakolnak meg, mert kihívóan öltözködik.

2014. december 01. 08:54

Azok a szexuális ragadozók, akikről beszélünk, azokat a nőket szeretik, akik védtelennek tűnnek” – mondta Réz Anna, az Üvegplafon szerkesztője. Ha valaki provokatív, vagy magabiztos, az sokkal inkább védelmet jelent – fejtette ki. „Van olyan, hogy egy férfinak vannak elvárásai, még az is lehet, hogy a nő erre alapot ad. Azonban, ha ezek az elvárások mégis meghiúsulnak, erre az erőszak semmiképp sem legitim válasz” – szögezte le Réz Anna.

Egy másik résztvevő szerint az áldozathibáztatás mögött az a logika van, hogy nehéz beismerni, hogy „velünk is megtörténhet”, és könnyebb azt mondani, hogy „ő valamit biztos rosszabbul csinált mint én, ha vele megtörtént”.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2014. december 01. 21:48
Az év baromsága a Ribanc séta volt! Mi volt az alapállás? Hogy a tisztességes, hétköznapi, szelíd, ártatlan, csak szórakozni akaró nőket a gonosz, mocskos fantáziájú, primitív férfiaknak nincs joguk megerőszakolni. És hogy a rendőrségnek meg kell őket védenie (méghozzá lehetőleg a még meg sem történt erőszak ellen, függetlenül attól, hogy esetleg a tisztességes, hétköznapi, szelíd, ártatlan nő meztelenül, "beginázva" fetreng a nyolcadik kerületben, merthogy neki ahhoz joga van - mint azt az "Awesomwe End With Us" egyik aktivistája leírta). Erre a tisztesslges, hétköznapi, szelíd, áldozatnak kikiáltott nők önmagukat ribancnak minősítve vonultak fel. Hogy jön össze a kettő? A rendőrségnek egy ribancot miért kellene megvédemie? A ribanc eleve nem tisztességes, nem tekinthető áldozatnak, eleve provokál. Egy férfinak egy ribancot miért kellne tisztelnie? Egy már másik topikba is beírt Cervantes-idézettel "köszöntöm" a ribancokat: "Silány marad, aki magát silánynak tartja!" Ha ti ribancnak tartjátok magatokat, mi férfiak úgy is fogunk viszonyulni hozzátok.
teljesenertelmetlen
2014. december 01. 20:12
Ez kurva jó! :)))))))) A ribi szerint az áldozat nem felelős semmiért, de MINDENKI MÁS felelős, tehát a "társadalom". Ez persze a jól ismert libsi tematika, amikor mindenért a társadalom a felelős, de természetesen csak a rajtuk kívül eső része. :))))))))))))))))))) Az egyén szabadságát hirdetik mindenek felett, az egyén felelősségének teljes kizárásával. Ebből is látszik, hogy a liberalizmus egy tarthatatlan és védhetetlen vadhajtása a társadalomelméletnek.
TAVIROZSA
2014. december 01. 19:57
A nemi erőszakot csak állat követ el, de a zaklatás, obszcén megjegyzéseket el lehet kerülni, ha valaki nem kurva jelmezbe megy iskolába vagy dolgozni ! Persze, ha nem a szépsége, hanem a hiányos öltözete miatti megjegyzések nem zavarják, sőt cool, akkor nem kell csodálkozni. Ennyi a lényeg !
kjkj945
2014. december 01. 12:30
Öltözködés . . Felhívás a keringőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!