Meggyógyult a két amerikai ebolás beteg

2014. augusztus 22. 08:34

Meggyógyult az a két amerikai misszionárius, akik Libériában fertőződtek meg az Ebola-vírussal, és Amerikában kezelték őket a kísérleti fázisban lévő ZMapp nevű gyógyszerrel.

2014. augusztus 22. 08:34

Meggyógyult az a két amerikai misszionárius, Kent Brantly és Nancy Writebolt, akik Libériában fertőződtek meg Ebola-vírussal. A két fertőzött beteget speciális repülőgéppel szállították az Egyesült Államokba, ahol az atlantai Emory Egyetemi Kórházban kezelték őket és kísérleti stádiumban lévő gyógyszerrel, a ZMapp-pel. A két beteg most hazamehet a kórházból.

Kent Brantly sajtótájékoztatón elmondta: „A mai egy csodálatos nap. Márciusban, amikor megtudtuk, hogy van Ebola-fertőzött beteg Guineában, már Libériában is a legrosszabbra készültünk. Júniusig viszont nem találkoztunk fertőzöttel, de amikor bejött az első beteg, már készen álltunk. Július 23-án, szerdán, az időjárás miatt keltem fel. Onnantól kezdve az életem váratlan fordulatot vett, mert kimutatták a szervezetemben az Ebola-vírust.”

Az orvosok bizakodóak a ZMapp-pel kapcsolatban, azonban szerintük még nem szabad kijelenteni, hogy meglenne az Ebola-vírus ellenszere. Többeket kezelnek Libériában is a gyógyszerrel, akik a gyógyulás jeleit mutatják.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. augusztus 24. 01:10
Ez biztos hazugság!!!! Ezek a imperialisták mindig hazudnak!!! Kérdezzük meg a putyint!!!! Az tudja!!! ÉLJEN a REZSZZSICSÖKI!!!!
Peter8811
2014. augusztus 23. 08:04
Nagyon szarul néznek ki! Ha ez agyógyulás akkor inkább e bolhás halál.
Peter8811
2014. augusztus 22. 22:34
Majd ha Falus elvtárs is kigyógyult a zebolából akkor elhiszem, ő a madárvírusból is kigyógyult. Maradt ugyan vissza némi feltűnési viszketegség nála, csak vakarni kell egy kicsikét.
Felebarát
2014. augusztus 22. 21:43
olyan , mint a h1n1 és a többi, mintha sosem lett volna..vmiért eltünt..megoldás nélkül
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!