Lángolt az Andrássy úti palota

2014. július 15. 18:35

Teljesen leégett az Andrássy út 83-85. szám alatt álló palota tetőszerkezete. Az épület a Világörökség részét képezi. A rendőrség két embert őrizetbe vett a tűzeset miatt.

2014. július 15. 18:35

Kigyulladt a tetőszerkezete és legfelső emelete egy budapesti VI. kerületi, a Kodály köröndön álló lakóháznak, a tető kiégett – jelentették kedd délután a helyszínről. A környéket teljesen lezárták. Az MTI munkatársa szerint a tetőszerkezet kiégett, tégla- és gerendadarabok zuhantak az épület elé, legalább egy autó megrongálódott.     

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a négyszintes épület harmadik emelete, több ezer négyzetméternyi terület lángokban áll. A tűz miatt a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe, 80 tűzoltó oltja a lángokat – tette hozzá. A szóvivő megjegyezte: információik szerint az épület tetején felújítási munkálatok folytak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a tetőtérből egy gázpalackot is lehoztak a tűzoltók. A szomszédos épületet a rendőrség üríti ki – közölték. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, három könnyű sérültet látnak el a helyszínen.

A tűzzel összefüggésben két embert vettek őrizetbe. A 37 éves É. Attilát és a 36 éves N. Jánost közveszély okozás bűntettével gyanúsítják – írja a Police.hu.

Az Andrássy utat a Hősök tere és Oktogon között teljes szélességében lezárták. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt közölte, hogy az 1-es metró egyik irányban sem áll meg a Kodály körönd megállónál, a 105-ös busz pedig terelve közlekedik.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. július 16. 11:23
Megmondom, mi lesz a következő lépés: 1. Több százmilliós, ha nem milliárdos nagyságrendű a háztető, a tetőtér, a megrongálódott lakások és a homlokzat teljes felújítása, a lakók kártalanítása, a bérlők munkájának az akadályoztatása miatti kártérítés stb. 2. Ebből a tulajdonosi hányad mértékéig a legfelső szinten aluli lakások tulajdonosainak is állnia kell a felújítási költségeket. 3. Aki nem tudja állni, mert miből is tenne ki az asztalra 10-20-50-100 millió Ft-okat, annak a legfelsőbb szint és a tetőtér tulajdonosa felajánlja, hogy megveszi a lakását. Fillérekért ugye, mert még költeni is kell rá. 4. Így bekebelezi az egész ingatlant fillérekért!!!!! Nem akarok rágalmazási per elé nézni, de erősen bűzlik ez a tűzeset, s még az sem biztos, hogy a két munkás okozta. Ilyen tüzet közvetve is elő lehet idézni. Pl. amikor lemennek ebédelni, megrongálni a gázpalackot, vagy frász tudj,a mit.
Arma Gedeon
2014. július 16. 08:54
Be kell vezetni az ingatlanszakmában a vállalkozásbiztonsági átvilágítást és izraeli hátterű cégeknél ezerszeres országkockázatot kell megállapítani.
Apáczai
2014. július 16. 07:09
Már Tamás G. Miklós is megaszondta, hogy fel kell gyújtani a várost. Kezdődik?
thymian
2014. július 15. 23:45
http://index.hu/belfold/2012/01/31/a_cel_hogy_ne_szakadjon_rank_a_haz/ Érdekes nevek merültek fel Arie Yom Tov Arnon Epschtein
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!