Örömódával a megszállási emlékmű ellen

2014. június 23. 13:24

Fischer Ádám vezényletével énekelték az Örömódát a Szabadság téri tüntetők.

2014. június 23. 13:24

A Csillagos Házak napján az Örömóda eléneklésével tiltakoztak a német megszállási emlékmű ellen hónapok óta demonstráló tüntetők.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanito
2014. június 24. 13:35
Nem érdemes tiltakozni, az emlekművön a turul csap le Gábrielre! Át vagyunk vágva.
Ellensúly
2014. június 23. 20:14
Kérdések vetődtek fel bennem. – Azért örömódáznak, mert végre emlékművet kapnak a német megszállás áldozatai, származásra való tekintet nélkül? (Kötve hiszem.) – Azért örömódáznak, mert azt hiszik, meg tudják akadályozni a felépülését? (Remélem, tévednek.) – Azért örömódáznak, mert szerintük örömteli Magyarország német megszállása? (Elvégre a nélkül nem lenne mire hivatkozni.) – Azért örömódáznak, mert a sok agymosott barom bevette, hogy az emlékmű a megszállóknak épül? – Azért örömódáznak, mert a szovjet felszabadítási emlékmű – amely valóban a megszállókat dicsőíti – háborítatlanul maradhat a helyén?
Nielsen
2014. június 23. 19:57
No. Az ott lévők azért huszonegynéhány éve még az internacionálét is ugyanilyen lelkesedéssel énekelhették, a zászló persze más volt. Nyilván ballibék szerint velem van a baj, de nekem valahogy nem jutna eszembe magyarként egy nem létező állam himnuszát énekelni/zászlaját lengetni. Egy egészséges nemzeti értelmű emberben semmi lojalitás nem lehet ezekhez az üres sorokhoz (és ez nem a zenét minősíti), sem ahhoz a semmit kifejező zászlóhoz/lobogóhoz. Persze ezekben annyi nemzeti érzelem van, hogy nagyítóval se lehetne megtalálni. Mindig, mikor már elbizonytalanodnék az aktuális hülyeségek miatt abban, hova is kellene szavaznom, elég ha megnézek egy ilyen agyhalott ballib őrületet és tudom, hogy nem sok értelmes választás van jelenleg a palettán. Mindent csak ezt ne kb.
küllő
2014. június 23. 19:38
Mennyivel szebb volt, mikor a püffedt pávatáncos által feltüzelt csúrhe gyújtogatott, meg egy hétig telesz@rta a Kossuth-teret. Kinek mi a stílusa. Orbáncsürhe gyújtogat, ezek meg énekelnek. Ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!