Krausz: A Horthy-rendszert mentegeti az emlékmű

2014. február 03. 10:51

Krausz Tamás történész szerint nem lehet kompromisszumot kötni, a német megszállás emlékműve hibás történelemszemléletet sugároz.

2014. február 03. 10:51

Itt egy neohorthysta szellemi restauráció zajlik” – Krausz Tamás történész szerint erről szól az emlékmű- és a Sorsok Háza-vita. Szerinte az Orbán-rendszer egy nacionalista alapvetésre építi az egész legitimációját, és ennek a Horthy-rendszer restaurálása az alapja.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2014. február 04. 14:01
Krausz! Te az elvakult magyarellenesek között is a vonal alatti senkikhez tartozol. Az ilyen embereknek mint amilyen te vagy, nincs, nem volt, és soha nem lesz emberi közösségük. Nyom nélkül maradtok, el fogtok tűnni, mintha sohasem léteztetek volna, s ez így lesz jó.
ciseaux
2014. február 04. 13:49
Mikor ezek a véreskezű zsidó krampuszok előadják a bolsevik történelemszemléletüket, most éppen a II. VH.-ban történtek át-ki-lemagyarázásával, számomra az első kérdés mindig ugyan az: Milyen szerepe lehetett a magyarságnak abban, hogy Rothschild bárótól kapott egy Remingtont, hogy a börtönben megírja a "Mein kampf"-ját? Milyen szerepünk lehetett a Német Nemzetiszocialista Munkáspárt létrehozásában? Talán mi pénzeltük őket? Milyen szerepünk lkehetett abban, hogy a német császár Hitlert nevezte ki kancellárnbak, egy "demokratikus" választás után? Horthyéknak milyen szerepe lehetett az új, még nagyobb háború már 1920-as előkészítéséhez? Mi magyarok mivel járulhattunk hozzá az akkori Zsidó Világszövetség 1933-as hadüzenetének Németország ellen? http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_boycott_of_German_goods A II. VH. előtt Romániában élt a legtöbb zsidó. A románok "in situ" elpusztítottak 400 ezret...A szlovákok fizettek a náciknak a felvidéki zsidók gyorsított deportálásáért. Horthyék menedéket nyújtottak zsidók tömegeinek... ezzel a témával nem nekünk, pláne nem kramusznak kéne foglalkoznia, az MTA történelmi bűne, hogy máig nem véglegesítette a magyar Királyság szerepét és helyét a II. Világháborúban. Csupán adalékként: Az "Arbeit macht frei" szlogen,(Erzählung von Lorenz Diefenbach: Arbeit macht frei; 1873), mely Auschwitz bejárata fölött állt, a "Weimarer republik" (weimari köztársaság, 1919)-tól volt kölcsönözve, azt ugyanis a közmunkások toborzására használták, a német baloldali-bolsevik "köztársaságiak". http://hu.wikipedia.org/wiki/Weimari_k%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g
Leszart Rittberger
2014. február 03. 18:56
Szeretném tisztelettel megkérdezniKrausz Tamás Történész Úr véleményét az ügyben, hogy ki a nagyobb antiszemita Ungváry Krisztián, Gerő András és Karsai Lászlo (?) Történész Urak közül ?
kuwiq
2014. február 03. 18:24
Magát ki menti meg, krausz? Azért az túlzás, hogy egy foximaxi alapján történésznek nevezi magát és kinyilatkoztatásokat tesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!