Karácsony: Nem védik a dolgozók véleményszabadságát

2013. november 14. 09:26

A munkavállalók véleménynyilvánítási szabadságát nem védi semmi, ezért kiszolgáltatott helyzetben vannak – mondta el Karácsony Gergely, az Együtt-PM országgyűlési képviselője.

2013. november 14. 09:26

Karácsony Gergely, az Együtt-PM országgyűlési képviselője szerint Baldauf László és Lázár Vilmos, a CBA két vezérének részéről az is korrektebb lett volna, ha a választóknak küldenek levelet arról, hogy menjenek el a Békemenetre. A levéllel mégis a CBA a saját dolgozóit invitálta a Békemenetre. Az Együtt-PM törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy a jövőben a dolgozókat ne kérhesse fel a munkáltatójuk politikai párt, vagy politikai rendezvény támogatására. Karácsony Gergely elmondta: nem mindegy, hogy valakivel az utcán beszélgetünk, és akkor hívjuk el a Békemenetre, vagy a magánvéleményünket, mint munkáltató osszuk meg a dolgozóinkkal.

Az Együtt-PM Szövetség képviselője szerint a dolgozók kiszolgáltatott helyzetben vannak a munkáltatókkal szemben. Ezt az is jól mutatja, hogy a Munka Törvénykönyvében is csak a munkavállaló véleménynyilvánítását korlátozzák úgy, hogy az a munkáltatót védje, vagyis a munkáltatónak a dolgozó kárt nem okozhat a véleményével. Olyan azonban semmilyen törvényben sem szerepel, hogy mi védi a munkavállaló véleménynyilvánítási szabadságát, és attól, hogy esetleg politikailag is fel kelljen lépnie valami mellett. Ezért a dolgozók nehezebben mondanak nemet arra is, ha egy cég vezetősége a Békemenetre invitálja őket – véli Karácsony.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messire
2013. november 14. 22:05
Beszélő Elektronyos Télifa. Ideje lekapcsolni.
kjkj945
2013. november 14. 22:03
kerge karge uncsi a pampogásod!
tango47
2013. november 14. 16:50
Én voltam a Békemeneten, de nem emlékszem, hogy láttam volna jelenléti ívet!
Akitlosz
2013. november 14. 15:14
1989-nem népszavazás bolt róla, hogy Kivonuljanak-e a pártszervek a munkahelyekről? Ezt szélesebben is lehet, sőt kell érteni, azaz, hogy kivonuljon-e a politika a munkahelyekről. Egy magáncégnek az üzlettel kellene foglalkoznia és nem a politikával. Na persze, ha nem a piacról, hanem állami kegyből akar meggazdagodni, az más. Rettenetesen irritálóak az önkéntes pártpropagandisták a munkahelyeken. nem csak, hogy ők nem dolgoznak, ameddig agitálnak, de másokat sem hagynak dolgozni, ez pedig a munka rovására megy. Ezt a CBA vezetői is tudhatják szóval úgy érzik nekik hasznosabb a politikához dörgölőzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!