Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Heller visszaszólt Kuminnak

2013. november 01. 17:09

Egy államtitkár ne avatkozzon be abba, ha valaki kifejti a saját véleményét – mondta el Heller Ágnes Kumin Ferenccel kapcsolatban.

2013. november 01. 17:09

Meg kellene kérdezni Kumin Ferenc, nemzetközi kommunikációjáért felelős helyettes államtitkárt arról, hogy miként egyeztethető össze a szólásszabadsággal, hogy megfeddjen egy állampolgárt azért, amiért az kifejti a véleményét – mondta Heller Ágnes az itthon nagy botrányt kavart svéd dokumentumfilmmel kapcsolatban. A filozófus elmondta, hogy a svédeknek meglesz a véleménye rólunk azért, hogy megpróbálunk egy véleményt állami szlogenekkel, mint hogy „Magyarország jobban teljesít” befolyásolni. Az, hogy a kormányzat beleszól, és gyakran vitatkozik véleményekkel, nem segíti az ország megítélését. Az ilyen esetek miatt külföldön kétségbe fogják vonni a magyarországi szólásszabadságot, és minél többször szól bele a kormányzat, annál rosszabb híre lesz külföldön az országnak.

Heller hozzátette azt is, hogy az újságírónak joga van meglepő kérdést feltenni, azért újságíró. Nem szokás előre bejelenteni, és ez is hozzátartozik a szólás-, és a véleményszabadsághoz.

Heller elmondta, hogy nem tudja, miért tartják őt a nemzet ellenségének. Valószínűsíti, hogy azért lett ellenség, mert elmondja a véleményét, és nem szokott tekintettel lenni annak következményeire. Vannak olyanok, akiknek ez a vélemény tetszik, vannak olyanok, akiknek nem. Azon még nem gondolkozott, hogy miért alakult ez így máson szokott gondolkozni.

Összesen 612 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. november 03. 08:48
Miért ne lehetne ez a véleménye Hellernek,és miért ne mondhatná el ezt bármikor,bárkinek???Kumin az élő példa arra,hogy van az a pénz...
Mandiner Troll
2013. november 03. 08:22
Az egészben az a szép, hogy a magyar baloldalon ez a francia zsidó nő valami iszonyat nagy lángész. Nála a baloldalon mindenki hülyébb. És mekkora hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki a tényállítást összekeverje a saját, vagyis szubjektív véleménnyel?! Agnes Heller nem saját véleményét mondta el, erre a beszédében utalás sem történt. A magyar nyelv pedig a világ legszínesebb nyelve még B. B. Shaw szerint is. Hát ez az, amikor valaki birtokolja a nyelvet, de tudása nincs róla, ezért mondja Agnes Heller, hogy a véleményét fejtette ki, ami tökéletes hazugság, vagy szimplán butaság. Tényt állított, ami teljesen más kategória. A ténynek nincs cáfolata, a tény nem szubjektum, ellentétben a véleménnyel. Agnes Heller, a francia zsidó nő egy aljas féreg.
cutcopy
2013. november 02. 23:07
"Valószínűsíti, hogy azért lett ellenség, mert elmondja a véleményét, és nem szokott tekintettel lenni annak következményeire" Azaz hazudozik és nem vállalja annak következményeit..
Forsz
2013. november 02. 21:53
Nem követtem és megdöbbenéssel látom, hogy 500 felett van a hozzászólások száma. Szerintem és ez szubjektív vélemény, nincs értelme ezzel a nővel leállni vitázni. Senkinek. Láttam a Hír TV-beli riportot és meg kell állapítanom, hogy Heller Ágnes - és ezt csak napjainkra állíthatom -, de nem más, mint egy kelekekótya, nagypofájú, zavaros fejű némber. Logikailag szétesett, ami a filozófusi imidzsét is azonnal meg kell, hogy kérdőjelezze. Azt bizonygatta, ugyanis, hogy 2006.okt.23-án nem lőtték ki a szemét senkinek, mert a gumilövedéket kilövő fegyverrel célozni nem lehet, tehát hogyan is gondolhat bárki szándékosságra. Erre a riporternő megjegyezte, hogy akkor véletlenről van-e szó, amire Heller azt mondta, igen. Nos, ez az érvelés megkérdőjelezi nagyon komolyan, hogy Heller Ágnes mennyiben tekinthető beszámíthatónak. A többi zaklatott, rikácsolva előadott életszerűtlensége szót sem érdemel. Fel kell tételeznem, hogy előbb-utóbb a liberális köröknek is észre kell venni, hogy valami baj van ezzel a nővel és le kell venni a szerepeltetettek listájáról, mert úgy járnak vele, mint szegény Horn Gyulával jártak, ha nem lépnek időben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!