Rektorhelyettes: A HÖK-ös lista egy „brancsos játék” eredménye

2013. február 25. 09:19

Az ELTE rektorhelyettese szerint mindenütt készülnek listák, a baj az, hogy az ELTE BTK HÖK listája nyilvánosságra került.

2013. február 25. 09:19

Fábri György, az ELTE rektorhelyettese a Hír TV Versus című műsorának vendégeként elmondta, tizenhárom évvel ezelőtti kandidátusi disszertációja témájául a felsőoktatás nyilvánosságát választotta. A dolgozatban panaszkodott, hogy a magyar közvélemény nem érdeklődik az egyetemeken zajló munka iránt, ez mára viszont megváltozott, másról sincs szó a közbeszédben, mint az ELTE botrányairól.

A listaügy kapcsán kijelentette: „az, hogy listák készülnek, az magától értetődik”, mivel egyetemi nyilvántartások, hallgatók közti ügyek (kollégiumi helyek és ösztöndíjak odaítélése, rendezvényszervezés) óhatatlanul írnak ilyeneket. „Ezzel semmi baj nincs, a világon ez mindenütt természetes” – mondta Fábri, aki hozzátette, hogy nem is a hallgatók gyomorforgató jellemzése az igazán furcsa, ez csak egy „brancsos játék” lehetett szerinte. Az igazán rossz ebben az ügyben az, hogy ezeket a listákat elérhetővé tették. Az ELTE BTK HÖK hallgatói önkormányzata azzal védekezik, hogy mások írtak bele, de ha ez igaz, akkor hatalmas probléma, „ez olyan mértékű felelőtlenség”, ami személyesen fáj Fábrinak.

Az egyetem külön vizsgálni fogja, hogy az ELTE bölcsészkarán a Jobbik szisztematikus pártépítése folyt-e, mivel a korábbiakkal ellentétben komoly írásos vádak merültek fel ennek kapcsán az egyetemmel szemben.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. február 25. 18:17
"Az ELTE rektorhelyettese szerint mindenütt készülnek listák, a baj az, hogy az ELTE BTK HÖK listája nyilvánosságra került. " Mert az ELTE-n szabad a személyes adatokat listázni, csak ki ne derüljön. Jellemző a megszólalóra, és az ELTE BTK-ra.
Hannibal tábornoka voltam
2013. február 25. 16:03
Remélem, Fábri is olvassa a kommenteket. Róla van szó, az ő tisztességéről -- még inkább tisztességtelenségéről.
luga
2013. február 25. 15:48
Egy bármilyen célból összeállított névsor azonnal "lista" lesz, ha azt szeretnék elérni, hogy negatív megitélése legyen a dolognak. És akkor azonnal rettegni is kell a bérrettegőknek.
csenge
2013. február 25. 15:03
Megnéztem Fábry docens úr tudományos publikációnak a jegyzékét.Egy hagyományos tudományágban ennyivel legfeljebb tanársegéd lehetne, azokat pedig nem szokták rektorhelyettessé választani, persze anyaegyetememen, az ELTE-n sok rejtélyes dolog megtörtént már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!