Római polgármester: Nagy baj, hogy a Jobbik parlamenti párt

2013. február 01. 10:28

A Jobbik kijelentései „ellentétesek az általunk képviselt értékrenddel” – mondta a Colosseumot sötétbe borító római főpolgármester.

2013. február 01. 10:28

Róma városa és az ott élő zsidó közösség a Colosseum elsötétítésével tiltakozott az antiszemita pártok, különösen a Jobbik ellen. A Nemzeti 1 TV stábja Rómába utazott, ahol a járókelőket, illetve Gianni Alemanno főpolgármestert és Fiamma Nirensteint is megszólaltatták.

Egy turista elmondta, „egy estére érkeztem, és élvezni akarom a fényben úszó Rómát”, majd hozzátette: „ezt a tiltakozást nem támogatom”. Más járókelők is elmondták, hogy nem értenek egyet ezzel a módszerrel, és felháborítónak tartják.

Gianni Alemanno római főpolgármestert is sikerült megszólaltatnia a kiküldött stábnak, aki elmondta, egyáltalán nem ismeri a párt programját, „de azt tudja, hogy mit tesz”. „Azok a kijelentések, amiket tesznek, ellentétesek az általunk képviselt értékrenddel” – tette hozzá a főpolgármester, aki szerint Európában az ilyen politika elítélendő. Alemanno szerint a Jobbik ugyan erős párt, de „biztos vagyok benne, hogy nem a magyarok véleményét képviseli. Elég nagy baj, hogy a parlamentben vannak” – tette hozzá a főpolgármester.

Fiamma Nirenstein olasz EP-képviselő – aki korábban Gaudi-Nagy Tamást próbálta kizáratni az ET-ből – azt mondta, a Jobbik „a legveszélyesebb neonáci-neofasiszta párt Európában”. A demonstráción tartott beszédében kijelentette, hogy Budapesten nem mernek kipában a fejükön, vagy Dávid-csillaggal a nyakukban utcára menni a zsidók.

Összesen 294 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karika01
2013. február 04. 15:51
Igen, valóban elég nagy baj, hogy ott vannak a Parlamentben, de már remélhetőleg nem sokáig! Rájuk van a lehető legkevésbé szüksége ennek az országnak!
Leszart Rittberger
2013. február 03. 21:33
Jó ez a cikk, jó arcok az olaszok, pláne azok akiket németnek hívnak. Mélyen együttérzek a budapesti zsidó közösség félős tagjaival, akik nem mernek kipával a fejükön mutatkoznak, nem állítanak menórát a Bazilikával szemben és... Rómában arany élet vár benneteket.
antioxi
2013. február 03. 19:18
Dániel Péter is félve tette fel a kipáját a birósági tárgyalásán, amit valszeg kölcsön kért valakitől, hogy zsidósra vegye a figurát.
chloee
2013. február 03. 19:11
Ez van, ha az ember kívülről nézi a magyar helyzetet, könnyen föltűnik az ország szégyenfoltja. Lassan abba lehetne hagyni a (vissza) mutogatást, és tenni róla, hogy ne adjunk okot a biztosíték kicsapására!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!